Scandalul dezinfectanților. GSP: SRI știa de licitațiile cu probleme

Data publicării:
spital medic asistenta pacienti 1

SRI știa și despre loturile cu probleme de la Hexi Pharma și despre licitații trucate în ceea ce privește achizițiile. Ar fi primit informații în acest sens încă din 2008.

Șase miniștri ai Sănătății au primit informări de la SRI în ceea ce privește licitații presupus trucate, relatează surse citate de GSP.

Este vorba despre licitații la nivelul întregii țări. Într-un singur municipiu, probleme privind licitațiile au fost sesizate de trei ori, în 2008, în 2010 și în 2014.

Prin licitații trucate ar fi fost cumpărați dezinfectanți produși în Marea Britanie, Germania, Franța și România, care nu îndeplineau standardele minime europene. Mai mult, Comisia de Biocide avizează dezinfectanți care nu ajung la aceste standarde, mai spun sursele citate de GSP.

SRI ar fi avut în ultimii ani informații despre toate acestea și ar fi transmis mai departe informări către Consiliile Județene, prefecți, miniștri, premier și președintele României.

În ceea ce privește infecțiile intraspitalicești, SRI ar fi făcut peste 100 de informări.

Chiar și în aceste condiții, spitalul SRI a continuat să cumpere, în ultimii cinci ani, dezinfectanți de la Hexi Pharma prin atribuire directă, fără licitație.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri