Ultimul copil cu sindrom hemolitic uremic, externat

Data publicării:
mana manuta copil

Actualizare 8:50 - Ministrul Sănătăţii a declarat la Spitalul Marie Curie: „Astăzi este o zi foarte frumoasă. Fetiţa din Braşov se externează, ultimul copil dintre cei care au avut probleme de sănătate cu care ne-am confruntat în ultimele luni. Vreau să mulţumesc întregului spital Marie Curie pentru modul în care au tratat această problemă şi modul în care îşi desfăşoară activitatea de zi cu zi. Îmi doresc să învăţăm din această lecţie şi ori de câte ori vor mai apărea situaţii similare să fim mult mai bine pregătiţi”.

Patriciu Achimaş Cadariu a mai spus: „Cauza o ştim precis. E Escherichia coli, producătoare de toxină şi aşa cum vă spuneam avem datele, le centralizam şi vi le vom comunica. Şi sursa. Nu s-au respectat anumite legi, nu s-au făcut raportări la timp fapt ce a întârziat tratamentul acestor copii. De la asta a început, acest lucru s-a repetat şi măsurile pe care le-am luat vizează respectul acestor legi şi felul în care putem îmbunătăţi comunicarea”.


Ministrul Sănătăţii Patriciu Achimaş Cadariu a fost la Marie Curie pentru a vedea cum se simte ultimul copil care mai este internat cu sindromul hemolitic uremic. Este vorba de o fetiţă îBraşov de doi ani, care a ajuns la spital în urmă cu două săptămâni şjumătate.

18 copii au fost internaţi în total în 2 luni şjumătate cu acest diagnostic, sindromul hemolitic uremic. Primul copil a fost internat pe data de 29 ianuarie. Pentru trei dintre copii nu s-a mai putut face nimic, iar aceştia au decedat.

În urmă cu trei săptămâni, ministrul Sănătăţii declara că sursa cea mai probabilă pentru îmbolnăvire este brânza Brădet, însă medicii au precizat înenumărate cazuri că nici carnea nu este recomandată copiiilor sub un an.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri