Sari la conținut
News Alert

Video. Prinţul William şi Lady Gaga au discutat pe Facebook despre sănătatea mintală

Prinţul William al Marii Britanii şi cântăreaţa americană Lady Gaga au purtat o conversaţie pe un serviciu video al reţelei de socializare Facebook, luni, în care au abordat diverse aspecte ale sănătăţii mintale, informează BBC.

Conversaţia celor două celebrităţi a reprezentat o iniţiativă ce a fost demarată în campania „Heads Together”, care este marcată pe internet prin hashtagul #oktosay”, potrivit News.ro.

Ducele de Cambridge a invitat-o pe artista pop să i se alăture în această campanie, după ce Lady Gaga a publicat anul trecut o scrisoare deschisă, în care a dezvăluit că a fost diagnosticată cu sindromul de stres posttraumatic.

În cadrul conversaţiei lor video - ce a avut loc pe contul oficial de Facebook al familiei regale britanice -, cei doi au vorbit despre stigmatul la care sunt supuse persoanele diagnosticate cu afecţiuni mintale.

„Este extrem de important să vorbim despre aceste lucruri şi să eliminăm această frică şi aceste tabuuri”, a spus prinţul William.

Lady Gaga a adăugat că este mândră de faptul că persoanele diagnosticate cu afecţiuni mintale „nu se mai ascund”.

La rândul lui, prinţul Harry al Marii Britanii a dezvăluit într-un interviu publicat luni în cotidianul The Telegraph că a traversat o perioadă de „haos total”, înainte de a accepta să participe la şedinţe de terapie psihologică, pentru a putea să treacă peste trauma provocată de moartea mamei sale, prinţesa Diana.

Prinţul William şi soţia lui, ducesa de Cambridge, participă luni, alături de prinţul Harry, la o serie de evenimente organizate în Marea Britanie în cadrul unei campanii ce vizează stoparea stigmatizării persoanelor diagnosticate cu afecţiuni mintale.

Pe aceeași temă