Sari la conținut

Piesa „Harry Potter şi Copilul Blestemat", final de poveste pentru faimosul vrăjitor, după 19 ani

„Harry Potter și Copilul Blestemat”este considerată a opta poveste din serie, iar scenariul a fost adaptat şi într-o carte care a fost pusă în vânzare la miezul nopţii.

În carte este reluată povestea magicianului, pe care - coincidenţă! - îl regăsim la fix 19 ani după acţiunea din ultimul volum din serie, „Harry Potter și Talismanele Morții”. Este acum un angajat suprasolicitat al Ministerului Magiei şi tată a trei copii.

J.K. Rowling spune că este încântată de cum a ieşit piesa de teatru, care a primit deja recenzii foarte bune din partea criticilor, dar că nu va sta la baza unor noi aventuri.

El trece printr-o călătorie foarte mare în aceste piese de teatru. Dar cred că am terminat. A venit deja următoarea generaţie. Sunt încântată că totul a fost realizat atât de frumos, dar Harry a ajuns la final. Nu am vrut niciodată să mai scriu un roman Harry Potter, dar această poveste îi va încânta pe fani”, a spus J.K Rowling.

De asemenea, scriitoarea i-a lăudat pe fanii seriei, care au văzut piesa de teatru în avans, la începutul lunii iunie, pentru că nu au dezvăluit nimic din intriga poveștii.

Viețile lui Harry Potter și Draco Malfoy se intersectează din nou

The Guardian a recomandat, într-o recenzie, piesa de teatru „Harry Potter și Copilul Blestemat” și a dezvăluit câteva aspecte ale poveștii care arată fanilor Harry Potter că nu mai au de-a face cu adolescentul Harry Potter, cel care și-a canalizat toate eforturile pentru a-l distruge pe Cap de Mort, ci cu un adult copleșit de munca la Ministerul Magiei și viața de familie. 

Avem de-a face cu un Harry Potter adult, pe care încă se mai văd urmele copilăriei lipsite de iubire pe care a avut-o. Traiul cu familia Dursley l-a transformat într-un tată absent emoțional. De asemenea, Draco Malfoy se confruntă cu probleme similiare cu fiul său.

O distribuție puternică. Noma Dumezweni este o Hermione puternică și Jamie Parker interpretează un adult Harry Potter plin de riduri. Sam Clemmett este întruchiparea lui Albus, fiul care crede că nu poate să se ridice la nivelul tatălui său. În rolul lui Scorpius, fiul lui Draco Malfoy, Anthony Boyle este exemplul de transformare fizică mai degrabă decât magică. Un băiat care este atât de nefericit încât arată ca un om bătrân”, dezvăluie The Guardian despre personajele principale din piesa de teatru.

The Guardian mai notează că spectatorii au trăit cu sufletul la gură fiecare moment din piesa de cinci ore, exclamând bucuroși de fiecare dată când un personaj îndrăgit apărea pe scenă. De asemenea, toată sala a rămas în tăcere deplină când unul dintre actori și-a îndreptat bagheta magică pentru a rosti o vrajă.

Noua producţie, în două părţi, realizată pe baza unui scenariu de Jack Thorne, a fost aşteptată cu mare nerăbdare de fani şi, potrivit specialiştilor, are şanse reale să devină cel mai de succes spectacol de teatru al anului 2016 în Marea Britanie, scrie News.ro.

Mii de fani Harry Potter au stat la cozi pentru a cumpăra cartea

Mii de fani din toată lumea s-au așezat la cozi în fața librăriilor pentru a cumpăra cartea, care a fost lansată la miezul nopții. Mai multe librării au ales să marcheze lansarea volumului „Harry Potter și Copilul Blestemat” cu o petreceri, la care au participat zeci de fani ai seriei îmbrăcați în costume de vrăjitori și vrăjitoare.

La New York, peste 500 de persoane s-au aşezat la coadă în faţa celei mai mari librării din metropolă, sucursala Barnes & Noble a Union Square, relatează AFP, citat de News.ro.

9

Kate D'Auria, în vârstă de  24 de ani, a fost primul cititor care a ieşit cu cartea în mâini. A aşteptat mai mult de şase ore şi a mărturisit că va rămâne trează „toată noaptea”, pentru a citi întreaga carte.

Acelaşi entuziasm a fost şi la Singapore, unde aproape 300 de fani s-au aşezat în faţa librăriei Kinokuniy, pentru a fi printre primii din lume care intră în posesia acestui al optulea volum din saga Harry Potter.

Samantha Chua, o studentă de 24 de ani, a ajuns la ora cinci dimineaţa în faţa librăriei aflate la al patrulea etaj al unui centru comercial.

„Am ajuns foarte devreme, când centrul comercial nu era încă deschis, aşa că a trebuit să luăm liftul pentru marfă. Am crescut citind cărţile şi ele au un loc special în biblioteca mea”, a spus aceasta reporterului AFP, adăugând că „a meritat”. 

La Bangkok, aproape 40 de persoane, dintre care multe aveau baghete de vrăjitor, s-au adunat noaptea în faţa unui mare centru comercial al capitalei thailandeze. Primul aşezat la coadă, Sanpipat Huangsawat, de 29 de ani, a cumpărat cartea, după 11 ore de aşteptare.

Cărțile Harry Potter au fost vândute în peste 450 de milioane de exemplare din 1997 și au fost ecranizate în opt filme. 

Premiera piesei de teatru „Harry Potter și Copilul Blestemat” a avut loc cu trei luni înainte de premiera în cinematografe a filmului „Fantastic Beasts and Where to Find Them”, o poveste desprinsă tot din universul Harry Potter.