Ambasadorul Franței, despre boicotul de la „Salon du livre”: „Prin definiție, absenții greșesc”

Data publicării:
philippe 20gustin-56309

Invitat în studioul RFI de la Salonul de Carte de la Paris, Philippe Gustin a precizat că invitaţia pentru scriitorii români a venit din partea Franţei şi că nu doreşte să le facă publicitate.

"Eu sunt mai atent şi am mai mult respect pentru interesul general pentru ca, printr-o luare de poziţie oarecare, să fac publicitate absenţilor. Prin definiţie, absenţii greşesc întotdeauna. Nu voi spune mai mult, eu unul mă bucur că marea majoritate a autorilor au acceptat”, a declarat ambasadorul Franței.

„Reamintesc că invitaţia pentru aceşti autori a venit din partea Franţei. Deci cu atât mai rău pentru cei care au refuzat, iar eu nu vreau să le fac publicitate", a mai spus Phillipe Gustin.

Joi seară, zece artiști români și străini au protestat la „Salon du livre” față de absența scriitorilor români de anvergură, care au refuzat să vină la eveniment, în semn de protest față de conducerea ICR.

"E normal ca într-o democraţie să fie exprimate toate opiniile. Dar asta trebuie să se facă respectându-i pe ceilalţi şi mai ales respectându-i pe cei care reprezintă Statul", a declarat, la RFI, ambasadorul Philippe Gustin.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri