Conversații esențiale. Bogdan Dumitrache, despre debutul lui ca actor: Am locuit într-un bloc de nefamiliști. O canapea și un câine, aia era tot ce aveam

Data publicării:
BOGDAN DUMITRACHE

Când am terminat facultatea, am deschis o agenție de casting. Întotdeauna vedeam ce se întâmplă. Am fost destul de conectat, dar nu am jucat cât mi-aș fi dorit”, povestește actorul Bogdan Dumitrache.

După succesul răsunător pe care l-a avut cu „Pozitia copilului” la Berlin, Bogdan Dumitrache și-a angajat impresar străin și speră la roluri mari în filme străine.

Recentul meu succes m-a ajutat să-mi găsesc un agent în Berlin prin intermediul căruia am ajuns să fac parte din baze de date. De obicei actorii încep să caute agenți, iar aceștia le răspund dacă îi acceptă sau nu. În acest caz a fost invers. Agentul m-a căutat pe mine, poate pentru că nu e o mare agenție, e la început de drum. Mi-a plăcut de acest domn. Unde e covorul mai roșu, el e îmbrăcat în iepure”, spune actorul.

Despre rolurile în străinătate, Bogdan Dumitrache consideră că este „un drum extrem de dificil”, pentru că actorii „au de spart o barieră de limbaj”. Însă, pentru el este foarte greu să părăsească România.

Îmi este foarte greu să-mi părăsesc țara, târând după mine o soție și un copil, fără un angajament serios”, afirmă el.

Bogdan Dumitrache este interesat și de partea financiară a meseriei de actor, însă nu doar de banii care se câștigă făcând această meserie, ci și de modul de colectare al impozitelor, dar și prin faptul că a făcut „întotdeauna mic antreprenoriat”.

A avut două cluburi, pe care le-a închis, pentru că a ales să se dedice artei și recunoaște că nu este un om de afaceri.

Nu funcționa așa cum mă așteptam eu. Era un efort prea mare pentru prea puțini bani. Eram un fel de gazdă într-un bar de 30 de locuri sau mai puțin. Mă solicita foarte mult și am închis”, spune Bogdan Dumitrache.

Sunt mai pasionat de artă. Am făcut asta din nevoie, la început”, mai spune el.

Nevoia l-a împins să devină un mic antreprenor mai ales și pentru faptul că debutul lui ca actor a fost dificil. Lui Bogdan că i-a fost frică după ce a absolvit Academia de Teatru și Film din București.

E un prag pe care-l iei. În momentul când s-a terminat școala ne-am trezit deodată în aer. Nu mai aveam nimic de făcut. Am început să alergăm de colo-colo. Unde putem să jucăm, chiar și figurație. Singur ne întrețineam. Am deschis acea agenție de casting cu Dragoș și munceam foarte mult acolo. Încercam să ne tragem unul pe altul, dacă puteam, în piese. N-a fost chiar ușor în perioada aia”, își amintește actorul.

Nu a existat un sprijin al familiei, spune el, iar „familia ar fi vrut să mă ajute, dar nu prea avea cu ce. Financiar, susțineanu și ei cum puteau, dar nu puteau prea mult, din păcate”.

Însă, tot el spune că lipsurile nu au fost importante și nici marcante.

După ce am terminat facultatea, un an de zile am locuit într-un apartament, la un etaj zece, într-un bloc de nefamiliști, în care nu aveam decât o canapea, și aceea veche – era în apartament, părăsită, cu găuri în ea – de vreo 30 de ani. Aia era tot ce aveam, o canapea și un câine”, povestește Bogdan Dumitrache.

Tot despre debutul său în actorie, Bogdan Dumitrache spune că „a ratat un tren în 2005”, când a filmat în Austria.

Eram necopt și m-am dus complet nepregătit la filmări. Personal, consider că am ratat ușor roluri. După aceea, am așteptat ceva”, spune actorul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri