DIGICULT. DJ-ul care i-a adus în discotecă pe Dem Rădulescu şi pe Toma Caragiu

Data publicării:
vlcsnap-2013-04-20-15h00m53s178

Responsabil” pentru împrietenirea dansatorilor de weekend cu actori de legendă este un hunedorean. Numele lui de scenă?

Este modalitatea lui de a scoate de la naftalină marii actori de altădată, pentru a-i face accesibili tinerilor din ziua de astazi.

Specialitatea lui Alin sunt piesele pe care se dansează până la epuizare. Dar DJ K-lu a crescut ascultând cu totul altă muzică, mai exact populară.

Accesul la muzica modernă a venit mai târziu, după revoluție.

Dacă în copilărie nu-i plăcea muzica pe care o ascultau părinții lui, cel care avea să devină DJ K-lu n-a avut obiecții la capitolul filme. A crescut cu Toma Caragiu, Octavian Cotescu şi Dem Rădulescu. Le-a înțeles valoarea și de aceea i-a invitat la discotecă.

„Sunt fan. Erau singurele chestii pe care ne amuzam și noi... O perioadă m-am rupt de filmele astea, până a explodat netul. Le-am văzut în copilărie, când s-au difuzat. Le-am redescoperit, cu niște prieteni de-ai mei, și ăla a fost virusul maxim”, spun el.

De la spectator la creator, uneori este un singur pas. Alin Constantin nu s-a mulțumit cu statutul de simplu privitor: și-a propus să-i promoveze pe marii actori fără vârstă: „Le fac ca tribut, pentru mine oamenii ăia înseamnă ceva, au însemnat, și-au pus amprenta pe copilăria ta, e suficient. Eram impresionat de ce poți să faci cu muzica sau cu niște voci, folosind un pick-up. Ele există într-o formă și sub mâna ta pot s-o ia în cu totul altă direcție”.

„Procesul de fabricație” al pieselor și videoclipurilor semnate DJ K-lu este unul complicat, iar selecția protagoniștilor - una riguroasă.

Din videoclipurile semnate DJ K-lu cam lipsesc... femeile, dar artistul promite să repare... „nedreptatea”.

„Chiar am constatat și eu asta. Acum am terminat o piesă și mi-am propus să fie strict cu personaje de sex feminin. Tora Vasilescu. Îmi plăcea mie de copil cum arăta doamna...”, mărturiseşte el.

Totuși, un mare succes înregistrat de DJ K-lu i se datorează unei femei: Aura Urziceanu al cărei fan declarat este. Remixul la piesa „Dragă-mi este dragostea” i-a plăcut și artistei.

Artiști de patrimoniu, filme de colecție, pe toate le combină Alin Constantin în scurtmetrajele lui muzicale. Astfel, face legătura între generații care, aparent, nu mai au nimic în comun. Pentru că, oricine am fi, oricâți ani am avea, există lucruri de care avem întotdeauna nevoie.

Reportajul complet în materialul video ataşat.


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri