Sari la conținut

Expoziţie păzită cu jandarmii

Toţi vizitatorii care ajung la Muzeul Olteniei din Craiova vor admira piesele din expoziţia Aurul şi Argintul Antic al României sub ochii vigilenţi ai jandarmilor.

Expoziţia a fost deschisă în urmă cu 2 zile, iar printre exponate sunt 4 brăţări dacice, dar şi celelebra cloşcă cu pui de aur. Cuprinde în total peste 1.000 de piese din aur şi din argint adunate de la 32 de muzee din ţară. Suma pentru care acestea au fost asigurate este de aproximativ 70 de milioane de euro.

Organizatorii s-au pregătit timp de 3 luni pentru a pune la punct toate detaliile expoziţiei, mai ales cele legate de securitate. Vitrinele sunt special concepute pentru o astfel de expoziţie. Dacă cineva sparge un geam, alarma începe să sune asurzitor.

Florin Ridiche - directorul Muzeului Olteniei din Craiova Sistemele de securitate care exista normal in mai toate muzeele au trebuit sa fie imbunatatite prin suplimentarea camerelor video, prin diverse alte masuri de securitate. 

În plus, în cele trei săli ale expoziţiei sunt câte patru camere de supraveghere cu infraroşu, iar toţi angajaţii muzeului au un dispozitiv mobil cu buton de panică.

Obiectele astea de valoare trebuie păzite. În ziua de azi laşi maşina în stradă şi nu o mai găseşti, dar asemenea valoare.

Cine este interesat se uită la piese şi nu ar trebui să fie intimidat de măsura aceasta de securitate.

Expoziţia este deschisă până la anul, pe 31 ianuarie şi poate fi vizitată în fiecare zi a săptămânii.

Pe aceeași temă