TURIST ACASĂ. Muzeul de Artă din Constanța cuprinde peste 7.500 de lucrări

Data publicării:
arta

Dedicat picturii, sculpturii si graficii, muzeul constănțean deține, în prezent, un patrimoniu de peste 7.500 de lucrări, organizate cronologic, care ilustrează exemplar arta românească.

În galeriile Muzeului de Artă din Constanța sunt prezenți toți marii artiști români, prin opere de artă de o frumusețe rară. Odată intrați în muzeu, vizitatorii sunt întâmpinați de operele artiștilor din secolul al XIX-lea.

Sunt expuse opere de referință ale lui Nicolae Grigorescu, Ștefan Luchian, Theodor Aman și, nu în ultimul rând, Nicolae Tonitza, cu un număr de 70 de lucrări.

Perioada interbelică este reprezentată prin lucrarile lui Theodor Pallady si Gheorghe Petrașcu. Alături de impresionanta colecție de picturi, muzeul constănțean deține și o importantă colecție de sculpturi, care poartă semnătura unor nume celebre: Dimitrie Paciurea, Gheorghe Anghel, Oscar Han sau Ion Jalea.

Pentru a vizita muzeul, turiștii trebuie să ajungă pe Bulevardul Tomis nr. 32, fie cu autobuzul, care pleacă din gara Constanța și se oprește la intersecția dintre bulevardele Ferdinand și Tomis fie, cu taxiul.

La muzeu, prețul de intrare pentru adulți este de 10 lei, copiii cu vârstă sub șapte ani plătind doar jumătate din preț.   

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri