Alice Iacobescu: „Dacă tot faci ceva, fă-l cum trebuie”

Data publicării:
ALICE Iacobescu larg2

Alice spune şi îndeamnă ca un lucru să fie făcut bine de la bun început. Aşa a învăţat de când era mică. „Dacă tot faci ceva, fă-l cum trebuie. Să nu mai vină cineva după tine să repare sau să nu trebuiască tu să te întorci şi să cârpeşti. Ştii vorba, cred că-i românească, „merge şi-aşa”? Eu...venerez opusul ei. Nu merge oricum”.

Şi pentru că suntem în prag de Sărbători, jurnalista dă un exemplu de regulă de politeţe. Care ar trebui urmat, mai ales acum: „În momentul ăsta mă gândesc la felul în care ne urăm ceva. Când e Crăciun sau ziua cuiva sau cineva se căsătoreşte... dacă ai să-i urezi ceva, fă-o prin viu grai. Nu înţeleg rostul sms-urilor când e vorba de urare. Dacă vrei să faci un om fericit, că doar de asta-i urezi ceva, lasă-l să te audă când îi urezi chiar şi simplu „la mulţi ani!”. E o regulă care arată că îţi pasă. Şi de fapt, nu e neapărat o regulă. E un fel de-a fi”.

Alice Iacobescu este zi de zi implicată în viaţa publică din România. Prin apariţiile ei la televizor ea este un model pentru mii de tineri.

Cred că politeţea se molipseşte mai degrabă decât se învaţă şi sunt convinsă că am avut modele fără să-mi dau seama, inconştient în viaţa mea, că am furat pur şi simplu, am absorbit ca un burete o vorbă, un fel de-a vorbi a cuiva, pe care după aia, fără să-mi dau seama, l-am repetat. Sau un gest, sau reacţia cuiva într-o anumită situaţie m-a inspirat şi sunt convinsă că în felul ăsta am învăţat să fiu cum sunt şi asta nu înseamnă neapărat că sunt un model de politeţe”, îşi aminteşte jurnalista. Reportajul integral va fi difuzat duminică, 15 decembrie, de la ora 17.30, în cadrul emisiunii Bonton, prezentată de Dana Gonţ. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri