Cea mai lungă pistă de biciclete din România va trece prin Viscri

Data publicării:
bicicleta

Pista de biciclete va avea 103 kilometri şi va lega două judeţe: Braşov şi Mureş. Va fi inaugurată în această vară, cu un concurs naţional de mountain bike.

"Finanțarea cea mai mare a venit din fondul de cooperare româno-elvețian, respectiv 280.000 de franci elvețieni și, împreună, anul acesta, undeva în iunie, sperăm să ajungem la cifra de 103 kilometri de traseu construit", a spus Cristian Gherghiceanu, coordonator de proiecte la fundația ADEPT.

Acum doi ani au fost construiți primii opt kilometri. Iniţiatorii proiectului s-au trezit cu o avalanşă de turişti.

"Anul trecut am avut în jur de 5.000, iar numărul acestora va crește cu siguranță de anul acesta, când vom deschide oficial rețeaua de 100 de kilometri", spune Cornel Stanciu, reprezentant al fundaţiei.

Pista pornește din Viscri și traversează nouă sate şi orașul Sighișoara. Cea mai mare parte a traseului trece prin pădure şi nu se intersectează în nicio zonă cu drumul naţional.

"Este minunat să ieși de pe traseu, să vezi dealurile și viața rurală. Da, este fantastic", a spus Olly Brum, turist străin.

"Traseul este fantastic, genial! A fost făcut cu foarte multă atenție și responsabil. Se integrează perfect în peisaj, ceea ce este grozav", este de părere şi Clamy Brum, turistă.

În comunele de pe traseu există patru centre de închiriat biciclete. Spre exemplu, în Viscri, o bicicletă poate fi rezervată cu 50 de lei de dimineața până seara.

Dacă traseul este istovitor, turiştii pot face oriunde în sate câte o escală, mai ales că localnicii sunt pregătiţi de oaspeţi peste tot.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri