Cel mai mare festival de parașutism din Europa de Est a adus un spectacol impresionant pe aerodromul de la Clinceni

Data publicării:
dynamite days

150 de paraşutişti din Europa, Canada, Statele Unite ale Americii şi Africa au făcut spectacol pe cer în cele cinci zile de festival. În total, peste 3.000 de salturi au fost executate pe aerodromul de la Clinceni. Pentru pasionaţi, bucuria zborului este greu de descris.

„Probabil este cea mai tare senzaţie posibilă în lume pe care poţi să o ai. Creşte adrenalina foarte, foarte mult, oxigenul nu reuşeşte să mai ajungă la creier, pentru că viteza e foarte mare şi nu reuşeşti să respiri şi atunci te blochezi cumva, după care încet încet începi să respiri”, spune un parașutist.

Am făcut nouă sărituri în prima zi, cinci ieri. Pentru că sunt din Dubai, sunt obişnuit cu deşert sau cu mare, deci am fost puţin confuz la început, pentru că este totul verde”, spune un alt parașutist.

De departe, cele mai spectaculoase salturi au fost executate de invitaţii speciali ai festivalului - zece campioni mondiali în paraşutism. Au plutit, în cădere liberă, de la 4000 de metri şi au făcut prinderi în formă de stea.

Bogdan Boieru, organizator: Cinci zile de eveniment în care 150 de paraşutişti cu licenţă au sărit cu zece campioni ai lumii, ne-am perfecţionat stilul de zbor în cădere liberă, aterizările în viteză şi ne-am distrat.

Festivalul Dynamite Days a ajuns la cea de-a şaptea ediţie, iar în acest moment este cel mai important eveniment de profil din această parte a Europei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri