Sari la conținut

Drumeţii călare în pădurile Clujului. O oră de echitaţie costă 50 de lei

Relaxare, distracţie şi drumeţii prin peisaje rustice. Aproape de Cluj-Napoca, turiştii întâlnesc o oază de linişte. Merg la plimbare prin pădurile din împrejurimi călare pe cai. Printre oaspeţi, am găsit-o pe Lucie. O tânără franţuzoaică studentă la Cluj. S-a îndrăgostit de animale şi vine aici ori de câte ori are ocazia.

Cel mai important aspect înainte de traseul ecvestru este alegerea calului. Şi nu rasa este cea mai importantă, ci temperamentul animalului.

Un cal de rasă e un cal mai pretenţios, ca temperament, poate fi mai iute, mai năzuros, cum e lipiţanul, nu e un cal pentru oricine. Nu pot să dau un cal cu energie, care este foarte cu nerv, să îl dau la un începător, care încă nu ştie cum e să se mişte calul sub el,” explică Mugur Pop, proprietar herghelie.

Traseele sunt între 30 şi 60 de kilometri, în funcţie de antrenamentul călăreţului, indiferent de anotimp.

„Îmi dă o stare de bine, te simţi mai liber şi e plăcut să te plimbări prin pădure,” spune un pasionat de călărie.

Recordul nostru e la -28. Călăria asta are darul de a-ţi crea o conduită mai corectă faţă de lume. Te invaţă să fii echilibrat, să ţii cont de ceilalţi, să fii empatic, să simţi ce se întâmplă cu cel de lângă tine şi cumva să ne vindecăm de boala lumii ăsteia, nepăsarea,” adaugă proprietarul de herghelie.

O oră de echitaţie costă 50 de lei, iar o zi de excursie călare costă în jur de 200 de lei, cu picnic inclus pe vreme frumoasă.

Pe aceeași temă