Filarmonica Banatul a cântat pentru deținuții de la Penitenciarul Timișoara

Data publicării:
concert

Melodii celebre de pe coloanele sonore ale unor filme de succes au fost interpretate cu măiestrie de artişti. Acordurile din Piraţii din Caraibe, Vrăjitorul din Oz sau Războiul Stelelor i-au încântat pe deţinuţi.

Fascinate de muzică, aproximativ 80 persoane private de libertate s-au desprins, preţ de o oră, de realitatea din spatele gratiilor.

„Este un început şi sperăm că şi alţi colegi de suferinţă, să zicem, ar putea avea parte de norocul de a fi într-un penitenciar atât de bine organizat ca cel de la Timişoara”, a spus unul dintre spectatorii la concert.

„E bine şi pentru noi, că mai vedem şi noi, mai ascultăm o muzică, ceva frumos”, a spus un alt spectator.

Nu este prima dată când artiştii concertează în spaţii inedite, iar spectacolul a fost o răsplată pentru deţinuţii care au făcut muncă în folosul comunităţii.

Am cântat peste tot: pe Bega, în pădure, pe şantier, în faţa Mănăstirii, pe aeroport, pe Dunăre. Am făcut-o de dragul acestor oameni, care au muncit foarte serios”, a spus Ioan Gârboni, director Filarmonica Banatul.

„Întotdeauna se bucură, şi e omeneşte, și firesc să fie aşa, de prezenţa unor oaspeţi, de o activitate care nu s-a mai întâmplat, şi nu în ultimul rând de prezenţa membrilor de familie pe care i-am invitat, să fie alături de ei, la această seară de muzică”, a spus Ioan Băla, directorul Penitenciarului Timişoara.

Concertul a făcut parte dintr-o serie de spectacole pe care Filarmonica Banatul le susţine zilele acestea, pentru a sărbători Ziua Europei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri