Mein Kampf, de Adolf Hitler, în topul vânzărilor de ebook. Cititorii preferă ediţia în format electronic faţă de cea pe hârtie

Data publicării:
Mein Kampf

Una dintre cele mai vândute cărţi în format electronic este manifestul nazist al lui Adolf Hitler, Mein Kampf, scrie The Guardian, care citează site-ul Vocativ.com. Potrivit datelor obţinute, cititorii preferă manifestul lui Adolf Hitler în format electronic pentru a nu fi văzuţi în public cu exemplarul tipărit al cărţii.

Mein Kampf (Lupta mea) se vinde în Marea Britanie cu oliră sterlină şi este a doua cea mai bine vândută carte din categoria Ştiinţe Politice. Totuşi, nu a fost dat publicităţii numărul exemplarelor vândute.

Hitler a redactat Mein Kampf înainte de a ajunge la putere, în timpul detenţiei din închisoarea bavareză din Landsberg. În paginile lucrării, el elaborează fundamentele ideologice ale nazismului, dar prezintă şi detalii autobiografice. Cartea, datând din 1925, îi este dedicată lui Georg Maurer, pe care Hitler l-a întâlnit în închisoare, după ce a fost condamnat pentru trădare ca urmare a tentativei de lovitură de stat din 1923.

Georg Maurer a fost un responsabil nazist local încarcerat în aceeaşi perioadă cu viitorul führer, dar care a rupt orice legătură cu acesta după ce le-a furnizat autorităţilor o listă a simpatizanţilor nazişti.

Mein Kampf, publicată iniţial în tiraje restrânse, a fost difuzată în masă în perioada regimului nazist.

Până în 2015, statul regional Bavaria este deţinătorul legal al drepturilor de autor, blocând orice reeditare parţială sau integrală, în ideea de a evita o eventuală exploatare a textului în scopuri neonaziste.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri