Sari la conținut

Noul film al lui Cristi Puiu a fost primit cu entuziasm la Cannes

Regizorul român, soţia şi una din fiicele sale au fost primiţi cu aplauze pe covorul roşu de la Cannes. În semn de apreciere, organizatorii au difuzat chiar o melodie populară românească.

Filmul „Sieranevada”, în regia lui Cristi Puiu, concurează pentru Palme d'Or, marele premiu al Festivalului Internaţional de la Cannes. Regizorul român a declarat, totuşi, că nu s-a gândit la premii când a făcut filmul.

Sentimentul pe care îl ai atunci când faci un film fără să te gândeşti la Palme d'Or, la Ursul de Aur, la Leul de Aur sau la mai ştiu eu ce premii, la Oscaruri, este asemenea unui dar. Problemele pe care trebuie să le rezolvi la faţa locului sunt atât de serioase încât orice ar avea legătură cu festivalurile de film pare de pe o cu totul altă planetă”, a spus Cristi Puiu.

Filmul a primit deja recenzii pozitive în presa occidentală. The Telegraph scrie că „Sieranevada” este o comedie care arată a dramă, sună a dramă, este serioasă şi provoacă discuţii politice, deşi timp de trei ore spectatorii sunt martorii unor ironii. The Irish Times scrie că, deşi regizorul Cristi Puiu foloseşte teme întâlnite frecvent în cinematografie şi ficţiune, rezultatul este unul captivant şi amuzant. Le Monde notează că titlul filmului pune spectatorii pe o pistă falsă: acţiunea nu are loc în munţii Andaluziei, ci într-un apartament mic din Bucureşti.