Sari la conținut

Poteci de munte amenajate cu bani europeni

Refacerea traseelor turistice a început acum trei ani. Au fost amenajate patru poteci tematice, cu o lungime de 20 de kilometri, unde au fost montate panouri informative.

„Am văzut nişte panouri cu informaţii despre florile şi păsările care se găsesc aici. Am văzut că sunt o mulţime de specii care se găsesc aici în România, unele şi în Franţa”, spune un turist francez încântat de noua amenajare.

De-a lungul potecilor au fost montate 70 de săgeţi indicatoare din lemn şi au fost construite 30 de foişoare pentru repaus.

Ioan Pivodă, şef formaţie Salvamont Zărneşti povestește că „de-a lungul anilor am avut accidente mortale şi chiar în toate verile eram nevoiţi să scoatem turişti din această zonă nemarcată. Dar protejându-l cu semne, săgeţi, indicatoare şi marcaje corespunzătoare, turistul nu mai are cum să iasă din zona potecii marcate.”

Acum, administratorii parcului vor să construiască şi un punct de informare. Numită şi Crăiasa Carpaţilor, Piatra Craiului este vizitată anual de peste 120.000 de turişti.