Raport. Franța principala destinație turistică, germanii sunt cei mai cheltuitori turiști

Data publicării:
turnul 20eiffel 20afp 20mediafax 20foto 20patrick 20kovarik-33627

Țările europene domină lista destinațiilor, cu Franța în frunte. A doua cea mai populară destinație a fost Statele Unite, iar a treia a fost China, potrivit raportului.Urmează Spania, Italia, Turcia, Marea Britanie, Germania, Malaysia, Mexic.

Nu s-au înregistrat schimbări majore în lista celor mai cheltuitori turiști. Germanii sunt din nou pe primul loc, cu 84 miliarde de dolari. Pe locul doi sunt turiștii americani, cu 79 miliarde de dolari, urmați de chinezi, cu 73 miliarde. China a avut cea mai mare creștere - 18% - față de anul trecut.

Singura schimbare vine în privința Japoniei și Rusiei în topul cheltuielilor. Rusia a urcat pe locul 7, în timp ce Japonia a înlocuit-o, coborând pe locul 9. Coborârea a fost provocată mai ales de tsunami-ul din martie 2011.

Raportul preconizează că va continua creșterea pieței turismului internațional până cel puțin în 2030 și se preconizează că până atunci numărul turiștilorva ajunge la 1,8 miliarde.În plus, economiile emergente vor deveni destinații mai populare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri