Sari la conținut

RuralFest, satul din mijlocul Bucureştiului

La RuralFest își dau întâlnire peste 140 de producători, meșteșugari, artizani și alți iubitori ai satului românesc, anunţă un comunicat de presă. Evenimentul își propune să refacă legătura dintre locuitorii din mediul urban și satele românești autentice din Moldova, Transilvania, Oltenia, Dobrogea și Muntenia, cu gustul, tradițiile, obiceiurile și poveștile fiecărei regiuni.

RuralFest include un târg al micilor producători de hrană sănătoasă, degustări de produse, demonstrații meșteșugărești, restaurante cu preparate specifice regiunilor istorice, expoziții cu vânzare a produselor tradiționale, prezentări ale organizațiilor neguvernamentale interesate de conservarea valorilor rurale și o microfermă de animale.

A fi european înseamnă, în primul rând, a avea valori și rădăcini solide. Valorile României își au rădăcinile la țară și mă bucur să văd în mijlocul Bucureștiului o adevărată sărbătoare a tradițiilor și obiceiurilor satului românesc. România a reușit să păstreze un capital extraordinar de autenticitate, pe care evenimentul de astăzi îl pune în valoare", a declarat şefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, Angela Filote, care va deschide RuralFest la ora 10.00, alături de ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin.

RuralFest este organizat de Reprezentanța Comisiei Europene în România, împreună cu partenerii săi în acest eveniment, Ministerul Agriculturii și Primăria Municipiului București, în Șoseaua Kiseleff, între Piața Victoriei şi strada Arhitect Ion Mincu, duminică, 20 septembrie, în intervalul orar 9.00 – 20.00.

Programul complet al festivalului poate fi văzut aici.

Pe aceeași temă