Disney, criticat pentru alegerea unei actriţe din ”Aladdin”

Data publicării:
naomi scottt
Foto: Facebook

Compania Disney a fost criticată de fani pe reţelele de socializare pentru distribuirea unei actriţe cu origini indiene şi britanice, Naomi Scott, în rolul prinţesei Jasmine, în locul unei actriţe de origine arabă, în remake-ul live action ”Aladdin”, regizat de Guy Ritchie, informează bbc.co.uk citat de News.ro.

naomi scottt
Foto: Facebook

Naomi Scott va juca în filmul ”Aladdin” alături de Mena Massoud, în rolul Aladdin, şi Will Smith, în rolul Duhului. Studiourile au anunţat actorii principali sâmbătă, la convenţia D23 a Disney.

Mai mulţi utilizatori de reţele de socializare au spus că rolul ar fi trebuit să îi revină unei actriţe arabe.  

Deşi acţiunea filmului are loc într-o ţară fictivă, Agrabah, fanii presupun că aceasta ar reprezenta o parte din Orientul Mijlociu.

Actorul Mena Massoud are origini egiptene. Cu toate acestea, mulţi fani din reţelele de socializare ar fi vrut ca rolul Aladdin să fie interpretat de Avan Jogia, care nu are origini arabe.

Unii dintre fanii care şi-au exprimat părerea despre distribuţia filmului ”Aladdin” consideră că alegerea actriţei Naomi Scott în rolul prinţesei Jasmine sugerează că Disney crede că femeile din India şi cele din Orientul Mijlociu arată la fel.

”Sunt foarte dezamăgită de alegerea pentru rolul prinţesei Jasmine. Îmi place Naomi Scott, dar nu este arabă. Originile indiene nu sunt echivalente cu cele arabe. Nici nu are pielea suficient de închisă la culoare”, a scris o femeie pe Twitter. 

Totuşi, alţi internauţi sunt mulţumiţi de distribuţia remake-ului live action ”Aladdin”.

”Cu toţii vă plângeţi că Naomi Scott nu are culoarea potrivită a pielii pentru a o interpreta pe prinţesa Jasmine. Will Smith nu este albastru”, a scris un alt utilizator pe Twitter.

Potrivit The Hollywood Reporter, filmările pentru ”Aladdin” vor începe la Londra, în august. Nu a fost stabilită încă o dată de lansare pentru această producţie.

Filmul de animaţie ”Aladdin” din anul 1992 a fost premiat cu Oscar pentru cea mai bună coloană sonoră şi pentru cel mai bun cântec original, ”A Whole New World”. Acel film a stat la baza realizării unei francize ”Aladdin” pentru studioul Dinsey, care în ultima perioadă a fost transpusă pentru scena teatrală.

Disney mizează pe filmele live-action după succesele răsunătoare de box office obţinute cu lungmetrajele ”Maleficent” şi ”Cinderella”. Studioul hollywoodian a lansat recent o versiune live-action a filmului ”Beauty and the Beast”, cu Emma Watson în rolul principal.

Disney are în pregătire şi alte remake-uri ale unor filme de animaţie celebre şi a anunţat că va lansa în anii următori versiuni live-action ale unor filme precum ”The Lion King” şi ”Mulan”.

Live-action este o tehnică de filmare utilizată în cinematografie şi în alte industrii video, ce constă în filmarea în direct a scenelor care compun pelicula, fără ca regizorul să folosească animaţia, chiar dacă produsul final poate fi inspirat din seriale sau filme de animaţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri