Sari la conținut

Filmul care a debutat pe primul loc în box office-ul românesc

Filmul „Doctor Strange”, regizat de Scott Derrickson, cu actorul britanic Benedict Cumberbatch în rolul principal, a debutat pe primul loc în box office-ul românesc cu încasări de 2.000.481 de lei..

Atunci când strălucitul, dar egocentricul neurochirurg Stephen Strange îşi pierde abilitatea de a opera în urma unui accident, un viitor sumbru pare să-i fie destinat. Dar o întâlnire providenţială cu Cea Antică, vrăjitoarea supremă, retrasă în sihăstrie pe culmile din Himalaya, i-ar putea deschide lui Strange calea către secretele magiei, potrivit cinemagia.ro. Fiind distribuit de Forum Film, nu se cunoaşte cifra spectatorilor, compania hotărând în urmă cu câteva săptămâni să raporteze doar încasările, potrivit News.ro.

Filmul de animaţie „Trolii/ Trolls”, o comedie despre căutarea fericirii şi până unde sunt unii dispuşi să meargă pentru a o obţine, a debutat pe locul al doilea în box office-ul românesc, cu încasări de 1.345.301 lei şi 69.677 de spectatori. Vocile personajelor principale sunt asigurate de Zooey Deschanel, Justin Timberlake, John Cleese, Jeffrey Tambor, Gwen Stefani, Anna Kendrick.

Lungmetrajul „The Accountant: Cifre periculoase”, cu Ben Affleck în rolul principal, a coborât două locul în a doua săptămână de la lansare, aflându-se acum pe locul al treilea, cu încasări de 347.578 de lei şi 17.073 de spectatori.

Filmul „Fără armă în linia întâi/ Hacksaw Ridge”, regizat de Mel Gibson, a debutat pe poziţia a patra în clasament, cu încasări de 315.299 de lei, fiind vizionat de 16.190 de spectatori. Acest lungmetraj spune povestea contestatarului adventist Desmond Doss, care a refuzat să ucidă sau să poarte arme datorită convingerilor sale religioase, dar a servit ca medic, alături de americanii care au luptat împotriva japonezilor în Pacific.

Thrillerul „Inferno”, regizat de Ron Howard, cu Tom Hanks, Felicity Jones şi Ana Ularu în distribuţie, a coborât, după a patra săptămână de la lansare, pe locul al cincilea în box office-ul românesc, cu încasări de 202.808 de lei, după ce a fost vizionat de 9.773 de spectatori.

Filmul „Jack Reacher: Să nu te întorci niciodată!/ Jack Reacher: Never Go Back”, cu Tom Cruise în rol principal, a coborât pe locul al şaselea în clasamentul românesc, cu încasări de 171.473 de lei şi 8.496 de spectatori.

Acţiunea filmului regizat de Edward Zwick îl prezintă pe Reacher în drum spre vechea sa bază militară din Virginia, pentru a lua cina cu o femeie numită recent comandatul bazei. Însă, când ajunge acolo, este acuzat de acte de violenţă asupra unui coleg şi de viol, potrivit cinemagia.ro.

Filmul horror „Ouija/ Ouija: Origin of Evil” a coborât pe locul al şaptelea în topul românesc, cu încasări de 136.719 lei şi 7.415 de spectatori. Pelicula spune povestea unei femei care invită în casa ei, fără să vrea, un spirit malefic. Când fiica cea mică a femeii cade pradă acestui spirit nemilos, fragila familie trebuie să înfrunte temeri inimaginabile pentru a o salva pe cea mică şi pentru a trimite entitatea înapoi de unde a venit.

Comedia românească „Două lozuri”, de Paul Negoescu, care a primit o menţiune specială la Festivalul de Film de la Zürich 2016, se clasează, în a cincea săptămână de la lansarea în cinematografe, pe locul al optulea în box office-ul românesc, cu încasări de 131.666 de lei, fiind vizionat de 6.271 de spectatori.

„Camera terorii/ The Disappointments Room”, regizat de D.J. Caruso, cu actriţa Kate Beckinsale în rol principal, a coborât pe locul al nouălea în clasament, cu încasări de 90.041 de lei. Distribuitorul Forum Film a decis să raporteze doar încasările, nu şi numărul de spectatori.

Animaţia „Berzele/ Storks”, regizată de Nicholas Stoller şi Doug Sweetland, lansată în urmă cu şapte săptămâni, a coborât pe locul al zecelea în clasament, cu încasări de 89.541 de lei şi 4.887 de spectatori. Berzele, clasicul mijloc de transport pentru nou-născuţi, s-au reprofilat. Ele nu mai expediază bebeluşi, ci pachete. Când apare, însă, o comandă pentru un pui de om, cea mai competentă barză-curier trebuie să îndrepte problema şi să livreze copilul.