Sari la conținut

Misterul cârjelor lui Jodie Foster a fost dezvăluit. Accidentul pe care l-a suferit cu câteva zile înainte de Oscar

Jodie Foster și Jennifer Lawrence au oferit una dintre surprizele serii, anul acesta, la decernarea Premiilor OSCAR®. Tradițional, premiul pentru cea mai bună interpretare feminină în rol principal era prezentată de cel care, în anul precedent, a plecat acasă cu statueta pentru cel mai bun actor în rol principal. Cum însă anul trecut acest actor a fost nimeni altul decât Casey Affleck, acuzat de hărțuire sexuală, acesta și-a retras numele de pe lista prezentatorilor.

Jodie Foster, Jennifer Lawrence

@Guliver/Getty Images

Gestul lui Casey Affleck vine după ce, în 2017, Hollywood-ul a fost cutremurat de scandaluri sexuale. Totul a început cu una dintre legendele Cetății Filmului, producătorul Harvey Weinstein. Au picat apoi alte nume grele - Kevin Spacey, Dustin Hoffman sau James Franco fiind doar trei dintre acestea.

Pe fondul acestei probleme, pentru a ridica un semnal de alarmă și pentru a sprijini mișcările #TimesUp și #MeToo, producătorii Premiilor Oscar le-au invitat pe Jodie Foster și Jennifer Lawrence să înmâneze premiul pentru cea mai bună actriță în rol principal. Cele două sunt, la rândul lor, câștigătoare ale aceluiași premiu, pentru interpretările din „Silence of the Lambs” și „Silver Lining Playbook”.

Spre surprinderea tuturor, Jodie Foster a apărut pe scenă în cârje. Când Lawrence a întrebat ce s-a întâmplat, actrița a preferat să păstreze misterul și să glumească pe seama lui Meryl Streep. „Mi-a aplicat tratamentul specific al lui Tonya (n.r. Tonya Harding, patinatoarea americancă acuzată că ar fi plănuit un atac împotriva rivalei Nancy Kerrigan. Kerrigan a fost lovită peste genunchi cu un baston de polițist. Rolul lui Tonya a fost interpretat recent de actrița Margot Robbie. Interpretarea acesteia a fost răsplătită cu o nominalizare pentru rol principal anul acesta la Oscar). Însă prefer să nu discut acest incident”, a spus Foster.

Ce s-a întâmplat însă cu adevărat cu Jodie Foster înainte de Oscaruri? www.ew.com a luat legătura cu reprezentanții actriței, care au dezvăluit că aceasta a suferit un accident la schi la începutul săptămânii trecute.

Jodie Foster, Jennifer Lawrence

@Guliver/Getty Images

Premiul pentru cea mai bună actriță în rol principal a fost câștigat de Frances McDormand, pentru „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”.

Pe aceeași temă