Motivul pentru care actriţele se vor îmbrăca în negru la Globurile de Aur

Data actualizării: Data publicării:
71st Annual Golden Globe Awards Nominations
BEVERLY HILLS, CA - DECEMBER 12: A general view of atmosphere at the 71st Golden Globe Awards Nominations Announcement at The Beverly Hilton Hotel on December 12, 2013 in Beverly Hills, California. (Photo by Kevin Winter/Getty Images)

Actriţele plănuiesc să poarte ţinute negre la gala Globurilor de Aur, în semn de protest faţă de inegalitatea de gen, precum şi de recunoaştere a valului de acuzaţii de hărţuire şi agresiune sexuală care au fost lansate recent în industriile de film şi de televiziune, informează nme.com, citat de News.ro.

71st Annual Golden Globe Awards Nominations
Foto: Guliver/ Getty Images

Potrivit Billboard, actriţele care vor participa la eveniment, inclusiv cele nominalizate şi prezentatoarele, vor renunţa la ţinutele colorate şi vor alege unele negre, pentru a transmite un mesaj.

Recent, a fost anunţat şi că gala Screen Actors Guild Awards, care va avea loc pe 21 ianuarie, va fi prezentată doar de femei.

„Sper că jurnaliştii care vor fi prezenţi la covorul roşu vor întreba despre puterea pe care media o are de a influenţa lumea. La Globurile de Aur au fost nominalizaţi cinci bărbaţi albi la categoria regie. Bărbaţii albi nu sunt singurii oameni care fac filme bune. Ei sunt doar cei care sunt recunoscuţi pentru acest lucru. Să vorbim despre acest lucru pe covorul roşu”, a spus regizorul Jennifer Siebel Newsom, cea care a iniţiat campania „#AskHerMore” (Întreab-o mai multe, n.r.).

Filmul „Shape of Water”, pentru care regizorul mexican Guillermo del Toro a fost premiat anul acesta la Festivalul de la Veneţia cu Leul de Aur, a primit cele mai multe nominalizări la Globurile de Aur 2018. Lungmetrajul a fost nominalizat la şapte categorii ale premiilor, inclusiv „cel mai bun film”, „cel mai bun regizor” şi „cea mai bună actriţă” (Sally Hawkins), potrivit goldenglobes.com.

Cel mai recent film semnat de Steven Spielberg, „The Post”, a primit şase nominalizări, inclusiv la categoriile „cel mai bun regizor” şi „cel mai bun actor” (Tom Hanks) şi „cea mai bună actriţă” (Meryl Streep).

„Lady Bird”, cu Saoirse Ronan în rol principal, a primit patru nominalizări, între care la categoriile „cel mai bun musical sau comedie” şi „cea mai bună actriţă”.

La categoria „cel mai bun film - dramă” au mai fost nominalizate „Dunkirk”, „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri” şi „Call Me By Your Name”.

Cea mai bună comedie sau musical se va alege dintre „The Disaster Artist”, de James Franco, „Get Out”, de Jordan Peele, „The Greatest Showman”, de Michael Gracey, „I, Tonya”, de Craig Gillespie, şi „Lady Bird”, de Greta Gerwig.

La categoria „cel mai bun film într-o limbă străină” au fost nominalizate: „Una mujer fantastica” (Chile), de Sebastian Lelio, „First they killed my father” (Cambodgia), de Angelina Jolie, „In the fade” (Germania), de Fatih Akin, „Loveless” (Rusia), de Andrey Zvyagintsev, şi „The Square” (Suedia), de Ruben Östlund.

Actriţele nominalizate pentru cel mai bun rol într-o dramă sunt: Jessica Chastain („Molly s Game”), Sally Hawkins („The Shape of Water”), Frances McDormand („Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”), Mery Streep („The Post”) şi Michelle Williams („All the money in the world”).

Cât priveşte actorii, pentru cel mai bun rol într-o dramă, au fost nominalizaţi: Timothée Chalamet („Call me by your name”), Daniel Day-Lewsi („Phantom Thread”), Tom Hanks („The Post”), Garry Oldman („Darkest Hour”) şi Denzel Washington („Roman J. Israel, Esq.”).

Cea mai bună animaţie va fi „The Boss Baby”, „The Breadwinner”, „Coco”, „Ferdinand” sau „Loving Vincent”.

HBO a primit cele mai multe nominalizări - 12 -, urmat de Netflix, cu 9, şi FX, cu 8. Miniseria „Big Little Lies”, produsă de HBO, cu Reese Witherspoon şi Nicole Kidman în distribuţie, a fost cea care a fost nominalizată la cele mai multe categorii - 6.

Câştigătorii celor 25 de categorii vor fi anunţaţi pe 7 ianuarie, în cadrul unei gale care va avea loc la hotelul Beverly Hilton din Los Angeles.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri