Sari la conținut

Primul festival din România care poate trimite filme în cursa pentru un Oscar

Festivalul de animație Anim'est este primul festival de film din România care poate trimite filme direct în cursa pentru câștigarea unui Oscar. Filmele care câștigă trofeul festivalului sunt înscrise automat pe lista de nominalizări la premiul Oscar, votată de membrii Academiei Americane de Film.

Anim'est este oficial un festival de film al cărui câștigător se poate califica direct în competiția pentru premiile Oscar(Academy Award® qualifying film festival). Asta înseamnă că în fiecare an filmul care primește trofeul Anim'est va fi eligibil pentru un Oscar în categoria scurtmetraje animate”, anunță reprezentanții festivalului pe pagina de Facebook.

Începând cu ediția a 12-a Anim'est intră pe o listă selectă de festivaluri „autorizate” de Academia Americana de film, organizatoarea premiilor Oscar. Este un pas grandios pentru Anim'est și pentru industria festivalieră din România, însă greul de abia acum începe pentru că asta înseamnă o responsabilitate mai mare pentru festival din toate punctele de vedere, de la cel organizatoric până la cel artistic. Ediția de anul acesta va fi cu siguranță una specială! Ne vedem în octombrie!”, a declarat pentru Digi24.ro Mihai Mitrică, directorul festivalului.
 
animest

Foto: Facebook Anim'est

Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim'est este cel mai mare festival de film din București și unul dintre cele mai importante festivaluri de film de animație din Europa. Celor şase secţiuni competitive ale festivalului (lung metraj internaţional, scurt metraj internaţional, film românesc, film studenţesc, videoclip, Minimest) şi secţiunii Animash (ex-Mozaic) (rezervate celor mai populare filme de animaţie ale momentului, premiate la festivaluri de film importante din lume) li se adaugă în fiecare an secţiuni speciale, dedicate unor şcoli de film de animaţie renumite în întreaga lume, unor studiouri care au realizat filme multi-premiate, unor festivaluri de profil celebre din Europa, precum şi unor animatori consacraţi. Din 2011, festivalul are loc și la Chișinău iar din 2014 Anim'est organizează și o ediție la Brașov.

oscar 2017

FOTO: ©A.M.P.A.S.®

Cea de-a 89-a ediție a Galei Premiilor Oscar este transmisă în direct de la Los Angeles pe 26 februarie şi poate fi vizionată şi fără traducere în limba română la Digi24 şi Digi Film.

Sosirea vedetelor pe covorul roşu din faţa renumitului Dolby Theatre din Hollywood, interviurile, ţinutele şi Gala Oscar prezentată de Jimmy Kimmel se văd în noaptea de duminică spre luni (26 spre 27 februarie), la Digi24 şi Digi Film, de la ora 02:00 şi până în jurul orei 06:30.

Digi Film va difuza versiunea editată a Premiilor Oscar în reluare, luni, 27 februarie, de la ora 22:00.

Oana Zamfir şi invitaţii ei vor comenta predicţiile, momentele de vârf ale anului cinematografic şi cele mai importante secvenţe ale serii, începând cu ora 01:00 pe Digi24 şi 01:30 pe Digi Film. De altfel, postul de televiziune va difuza, în jurnalele de ştiri, o serie de materiale dedicate ediţiei din acest an a premiilor Oscar.

Pe aceeași temă