Brian May și-a anulat toate concertele din cauza unei boli

Data publicării:
2015 Rock in Rio - Day 01
RIO DE JANEIRO, BRAZIL - SEPTEMBER 18: Brian May from Queen + Adam Lambert performs at 2015 Rock in Rio on September 18, 2015 in Rio de Janeiro, Brazil. (Photo by Raphael Dias/Getty Images)

Rockerul britanic Brian May și-a anulat cele 11 concerte programate în luna decembrie, în cadrul Christmas Candlelight Tour, din cauza unor probleme de sănătate „persistente”. Starul, în vârstă de 69 de ani, a scris vineri pe site-ul său că această decizie l-a tulburat, dar în final a trebuit să accepte că este inevitabilă, relatează News.ro.

2015 Rock in Rio - Day 01
Foto: Gulliver/Getty Images

„Am reuşit să duc la capăt concertele "Queen and Adam Lambert" din Asia, dar mă lupt îcontinuare cu o boală persistentă care îmi ia energia şi puterea", a postat Brian May.

În concertele de Crăciun, celebrul chitarist de la Queen ar fi trebuit să împartă scena cu actriţa şi cântăreaţa Kerry Ellis de la teatrul West End.

Chitaristul spune că, dacă ar continua, s-ar prăbuşi pe scenă, astfel că nu mai are încredere că poate cânta aşa cum şi-a obişnuit publicul, fiind sfătuit cu insistenţă de medici „să se odihnească şi să se facă bine".

„Sunt convins că e mai bine să anulăm concertele de pe acum, să returnăm banii pe bilete fanilor şi să le permitem membrilor echipei noastre să-şi revizuiască planurile pentru decembrie", a încheiat el.

Brian May nu a precizat de ce suferă, dar această veste vine la trei ani de când a fost suspect de cancer la prostată. În 2014, medicii au anunţat că suspiciunea nu s-a confirmat.

Chitaristul Brian May a cântat alături de Kelly Ellis la Bucureşti, în luna martie, la Sala Palatului. El a mai susţinut un concert la Bucureşti, pe 21 iunie, în Piaţa Constituţiei, alături de formaţia Queen şi de solistul Adam Lambert.

Brian May, cofondator al trupei Queen, compozitor şi producător, născut pe 19 iulie 1947, este considerat unul dintre cei mai buni chitarişti ai lumii, fiind inclus pe poziţia a şaptea în clasamentul realizat de Planet Rock, pe locul 26 în lista publicaţiei Rolling Stone şi pe locul al doilea, în urma voturilor acordate de cititorii Guitar World, în 2012.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri