Sari la conținut

EUROVISION 2018. Solista trupei The Humans, cerută în căsătorie la ceremonia de deschidere a concursului

EUROVISION 2018. Cristina Caramarcu, solista trupei The Humans, reprezentanta României la Eurovision 2018, a avut parte de un moment de neuitat la ceremonia de deschidere a concursului care va avea loc la Lisabona, pe 12 mai.

Video. Melodia care este marea favorită la Eurovision 2018

Cristina Caramarcu a fost ceruta de soție de către iubitul ei, Rosario, care a așteptat-o în sectorul rezervat fanilor și jurnaliștilor din România. Acesta i-a oferit un trandafir roșu și a reînnoit cererea în casătorie, în fața tuturor.

„Sunt copleșită. Este un moment unic, o experiență pe care nu o voi uita niciodată, iar surpriza pregătită de Rosario, reînnoind cererea în căsătorie chiar aici, a făcut această zi cea mai frumoasă din viața mea”, a declarat Cristina Caramarcu, potrivit Adevarul.ro

Deschiderea oficială a concursului Eurovision 2018 a avut loc duminică, la Lisabona, în Portugalia. Prima semifinală de la Eurovision 2018 va avea loc marți seara, 8 mai.

Românii pot urmări spectacolul în direct la TVR începând cu ora 22:00.

Albania, Azerbaidjan, Belarus, Belgia, Bulgaria, Cehia, Estonia, Islanda, Israel, Lituania (în prima parte a show-ului), Armenia, Austria, Croaţia, Cipru, Finlanda, Macedonia, Grecia, Irlanda, Elveţia (în a doua parte) sunt ţările care intră marți seară în concurs, informează TVR într-un comunicat.

În afară de locuitorii acestor ţări, în această semifinală votează şi fanii Eurovision din Portugalia, Spania şi Marea Britanie. Doar 10 dintre cei 19 concurenţi vor merge mai departe, în finală.

Ţările din grupul celor cinci care au cele mai mari contribuții financiare  (big five) - Franţa, Germania, Spania, Marea Britanie şi Italia - sunt calificate direct în finală, alături de ţara gazdă, Portugalia, însă votează, conform tragerii la sorţi, în semifinale.

În aşteptarea celei de-a doua semifinale Esc Lisboa, The Humans s-au relaxat, alături de reprezentanţii Muntenegrului, într-o excursie la Quinta da Regaleira din Sintra. Construit de Antonio Augusto Carvalho Monteiro la sfârşitul secolului al XIX-lea, ansamblul face parte din Patrimoniu Mondial UNESCO.

Pe 10 mai, România trece prin emoţiile semifinalei Eurovision.  Cea de-a doua semifinală, în care vor concura şi reprezentanţii României, The Humans, cu melodia Goodbye, va avea loc joi, 10 mai, iar spectacolul va fi transmis în direct pe TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi TVR+, de la ora 22:00.

Finala Eurovision 2018 va avea loc sâmbătă, 12 mai, iar telespectatorii români o vor putea urmări în direct pe TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi TVR+, începând cu ora 22:00.

Pe aceeași temă