Sari la conținut

Motivul pentru care Prințul Harry și Meghan Markle se grăbesc să se căsătorească

După luni de speculații, Prințul Harry și Meghan Markle s-au logodit și au anunțat că nunta va avea loc în luna mai a anului viitor. Asta înseamnă că cei doi au la dispoziție doar câteva luni pentru a pregăti fastuosul eveniment.

Prince Harry & Meghan Markle Visit Nottingham

Foto: Gulliver/Getty Images

Motivul pentru care cei doi au ales această dată este unul emoționant. Expertul regal Kate Nicholl a declarat că data aleasă este în onoarea bunicului în vârstă de 96 de ani, Prințul Phillip, Duce de Edinburgh.

„Este foarte aporpiat de bunicul său. Harry crede că ar fi minunat ca nunta să aibă loc cât mai devreme pentru ca bunicul său să poată participa, să fie în formă și sănătos,a precizat Kate Nicholl, citat de Business Insider.

De asemea, Harry își dorește ca nuntă să fie mai intimă, în comparație cu cea a fratelui său. „Nu își dorește o nuntă la fel de mare ca cea a lui William,a precizat expertul.

Prințul Harry și Meghan Markle se vor căsători la Capela St. George, la Castelul Windsor. Familia regală va plăti nunta, incluzând serviciile, muzica, florile și recepția. Artista protestantă se va converti la catolicism înainte de nuntă şi intenţionează să devină cetăţean britanic, potrivit BBC.

Anunţul logodnei a fost făcut luna trecută de Clarence House, reşedinţa Prinţului de Wales şi a Ducesei de Cornwall.

Arhiepiscopul de Canterbury a spus că anunţul logodnei l-a „încântat” şi a spus că cei doi vor avea o cununie religioasă.

Markle a mai fost căsătorită, însă Biserica Catolică a Angliei a decis în 2002 că persoanele divorţate se pot recăsători religios.

Prințul Harry și Meghan Markle s-au logodit la începutul lunii, iar Regina Elisabeta a II-a și membrii familiei regale și-au dat binecuvântarea pentru nunta care va avea loc în 2018.

Prințul Harry a mărturisit că s-a îndrăgostit de actrița americană Meghan Markle „la prima vedere”, el fiind „suprins de frumusețea actriței”. Prințul a dezvăluit de asemenea că nu auzise de ea înainte să o cunoască.

Pe aceeași temă