Sari la conținut

Paștele la mare. Turiști puțini și dezamăgiți

Pe litoral, sezonul a început cu stângul. Cei aproape o mie de turişti care au ales să-şi petreacă Paştele la malul mării au găsit terasele, restaurantele şi magazinele închise. Din cauza vântului puternic, nici telegondola nu a funcționat astăzi si mulţi turişti au plecat spre casă mai repede decât plănuiau.

În a doua zi de Paşte, staţiunea Mamaia a fost pustie.

„Turiştii care vin în zona piaţetei Cazino din Mamaia găsesc un peisaj dezolant. Cele 15 restaurante şi magazinele din împrejurimi sunt închise”, relatează Ana Bors, reporter Digi24.

Vremea nu a ţinut nici ea cu turiştii care au venit la mare. Mulţi nici n-au mai ieşit din hoteluri. S-au relaxat, înainte să plece înapoi acasă.

Pustie a fost şi intrarea în staţiunea Mamaia.

„Telegondola este una dintre puţinele atracţii turistice care ar fi trebuit să funcţioneze în această perioadă. Însă din cauza vântului puternic aceasta este oprită”, relatează Ana Bors, reporter Digi24.

Reprezentanţii agenţiilor de turism recunosc şi ei că le e greu să vândă vacanţe pe litoral, când marea e singura atracţie.

„Turiştii pot să meargă atât la Delfinariu şi la această zonă gen grădină zoologică, i-am spune, mai mult decât microrezervaţie, pentru că este deosebită. Pot să meargă la acvarii”, spune Cristian Bărhălescu, preşedintele ANAT Sud- Est.

Aproape 1.000 de turişti s-au cazat pe litoralul românesc de Paşte, potrivit statisticilor Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc.