ANM a prelungit alerta de vreme rea. Cod galben de vânt în București și alte 10 județe din sud-estul țării: Rafale de până la 70 km/h

Data actualizării: Data publicării:
oameni pe strada cu umbrele
Cod galben de vânt emis de meteorologi. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prelungit, marți, avertizarea de vreme rea. În București și alte zece județe din sud-estul țării este în vigoare un cod galben de vânt, valabil până în această seară, la ora 23:00.

În sud-vestul Moldovei, în cea mai mare parte a Munteniei, în zona Carpaților de Curbură și pe litoral vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de 55...65 km/h, și izolat de 70 km/h.

meteo
Foto: ANM

Intensificări ale vântului vor mai fi, temporar, și în restul zonelor din sud și est, cu viteze în general de 45...50 km/h, precizează meteorologii.

Se vor afla sub Cod galben judeţele Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmbovița, Gorj, Teleorman şi, parţial, Ilfov, Călărași, Tulcea şi Constanţa.

Prognoză specială pentru București

Meteorologii anunță că vremea se va încălzi ușor în intervalul 05.09.2023, ora 10:00 - 05.09.2023, ora 23:00. Vor fi înnorări trecătoare şi intensificări temporare ale vântului, cu rafale de 55...60 km/h.

Temperatura aerului va avea valori în jurul normelor datei, cu maxima de 27...28 de grade.

 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri