METEO. Zece județe, sub cod galben de polei. Se circulă în condiții de iarnă în toată țara

Data actualizării: Data publicării:
Polei, cod galben de polei - Guliver GettyImages

Zece judeţe din sudul ţării se află, miercuri dimineaţă, sub avertizare cod galben de polei şi ceaţă emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie. De asemenea, Centrul Infotrafic al Poliţiei Române a transmis că se circulă în condiţii de iarnă în aproape toată ţara, acţionându-se atât cu utilaje, cât şi cu material antiderapant, iar majoritatea drumurilor sunt curăţate, relatează News.ro.

Astfel, până la ora 10.00 este în vigoare o avertizare meteo cod galben pentru judeţele Ialomiţa, Prahova, Brăila, Dâmboviţa, Buzău, Ilfov, Galaţi şi Călăraşi. 

Potrivit meteorologilor, în aceste zone ceaţa va determina scăderea vizibilităţii local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri, iar izolat vor fi condiţii de polei.

Până la ora 9.00, este sub avertizare meteo cod galben judeţul Cluj (zona joasă), unde  local se vor semnala depuneri de polei şi vor fi precipitaţii mixte, iar în judeţul Mureş (zona joasă) este în vigoare până la ora 8.00 o avertizare cod galben. Local, se vor semnala depuneri de polei şi vor fi precipitaţii mixte.

De asemenea, Centrul Infotrafic al Poliţiei Române a transmis, miercuri dimineaţă, că se circulă în condiţii de iarnă în aproape toată ţara, dar că nu sunt semnalate probleme deosebite, acţionându-se atât cu utilaje, cât şi cu material antiderapant, iar majoritatea drumurilor sunt curăţate. 

Din cauza revărsării unor cursuri de apă şi a inundării părţii carosabile, însă, în continuare se circulă îngreunat în judeţul Bacău, pe DN12B, la ieşirea din localitatea Târgu Ocna către Slănic Moldova, în judeţul Buzău, pe DN10 Buzău - Braşov, în localitatea Măgura, la kilometrul 26+800 de metri şi în judeţul Vâlcea, pe DN64, în localitatea Băile Olăneşti, la kilometrul 134. Totodată, ca urmare a inundării carosabilului, pe mai multe drumuri judeţene din Alba, Braşov, Buzău, Covasna, Galaţi, Harghita, Vaslui şi Vrancea, circulaţia rutieră este întreruptă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri