Video&Foto Furtuna a făcut ravagii în București. Zeci de copaci căzuți peste mașini, un șofer a fost rănit și dus la spital

Data actualizării: Data publicării:
Copaci căzuți în București. Imagini foto amator
Copaci căzuți în București. Imagini foto amator

Meteorologii au emis o atenționare nowcasting cod galben de ploaie torențială, vijelii și grindină pentru București și Ilfov. Traficul rutier este blocat pe mai multe linii de tramvai și autobuz. Pompierii intervin în mai multe cartiere unde zeci de copaci au căzut peste mașini sau au blocat străzile. Un șofer a fost rănit după ce un copac a căzut peste mașina în care se afla și a fost dus la spital.

Copaci căzuți în București. Imagini foto amator
Copaci căzuți în București. Imagini foto amator

 

ACTUALIZARE 10.20 Meteorologii au emis o prognoză specială pentru București de vineri ora 10.00 până sâmbătă seară la ora 21.00.

Valul de căldură va persista, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeala (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 35 de grade, iar cea minimă va fi de 19...21 de grade.

Cerul va fi variabil, cu înnorări în cursul serii de vineri, când vor mai fi posibile averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.  

ACTUALIZARE 8.30 ”Ca urmare a fenomenelor meteo, pe durata codului galben, ISU Bucureşti - Ilfov a gestionat 46 de intervenţii - 44 în municipiul Bucureşti şi 2 in judeţul Ilfov. Acestea au constat în îndepărtarea a 44 de copaci căzuţi, a unui stâlp căzut şi a unui element de construcţie. Au fost avariate 33 de autoturisme şi un acoperiş”, conform ISU.

O persoană a fost surprinsă într-o mașină lovită de un copac căzut pe strada Veseliei. Șoferul a fost scos conștient din maşină şi a fost transportat la spital.

Potrivit ISU Bucureşti - Ilfov, au căzut copaci pe maşini în zona Intrarea Pitulici, str. Cetatea de Baltă şi str. Modoran Ene, pe Bulevardul Metalurgiei 136 un copac a căzut pe carosabil, iar pe strada Samuil Vulcan un copac a căzut pe gardul Liceului Dimitrie Gusti.

Copaci căzuţi sunt şi pe străzile Romancierilot, Dr. Cristea şi Valeriu Braniste.

ACTUALIZARE 8.20 Codul galben pentru București și Ilfov a fost prelungit până la ora 9.20.

ACTUALIZARE 8.10 Un grav accident s-a produs pe centura capitalei, în zona Mogoșoaia.

Au fost implicate două mașini.

Nu sunt victime, dar traficul în zonă este blocat.

S-au format deja coloane de mașini, în condițiile în care circulația era deja dificilă din cauza ploii.

ACTUALIZARE 7.45. Sunt probleme și pe alte linii STB, care sunt blocate din cauza pomilor doborâți de vânt. Este vorba despre liniile 102, 232, 241. 

În urmă cu jumătate de oră, STB anunțase că sunt probleme și pe linia tramvaiului 41.

Se iau măsuri de deviere pe liniile cu probleme, potrivit STB.

ACTUALIZARE 7.20. Circulaţia tramvaielor liniei 41 este blocată vineri dimineaţa pe strada Turda, la Pasaj Grant, din cauza lipsei de tensiune în reţeaua de alimentare, a anunţat Societatea de Transport Bucureşti (STB), pe Twitter.

Compania de transport public a postat anunţul în jurul orei 7:00.

Furtuna a creat deja probleme în București. Sunt opt copaci căzuți peste mașini și sunt străzi blocate.

Știrea inițială

Atenționare Cod galben a intrat în vigoare la 6.51.

Ploile și vijeliile vor continua până la 7.50, potrivit ANM.

furtuna-ilfov-.jpeg1
Furtună în București. FOTO: Vanessa Onea

Până atunci, vor fi intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 55…60 km/h și pe arii restrânse 70 km/h, vijelie, descărcări electrice, grindină, local averse care vor acumula peste 15 l/mp.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Meteorologii au emis vineri dimineaţă o avertizare meteorologică cod galben de vijelii şi grindină și pentru mai multe zone din Giurgiu şi Dâmboviţa.

Meteorologii au emis vineri dimineaţă o avertizare meteorologică cod galben de vijelii şi grindină și pentru mai multe zone din Giurgiu, Dâmboviţa, Ialomiţa și Călărași.

Sunt afectate localitățile

  • în județul Giurgiu: Bolintin-Vale, Florești-Stoenești, Roata de Jos, Ulmi, Mihăilești, Ghimpați, Bolintin Deal, Găiseni, Vânătorii Mici, Ogrezeni, Crevedia Mare, Buturugeni, Bucșani, Letca Nouă, Grădinari, Răsuceni, Clejani, Mârșa, Iepurești, Cosoba, Bulbucata
  • în județul Dâmboviţa: Crevedia, Ciocănești, Tărtășești, Brezoaele, Poiana, Butimanu; - Județul Teleorman: Bujoreni;
  • în județul Ialomiţa: Urziceni, Fierbinți-Târg, Coșereni, Gârbovi, Manasia, Bărcănești, Dridu, Jilavele, Munteni-Buzău, Bărbulești, Ion Roată, Ciochina, Adâncata, Axintele, Armășești, Sălcioara, Movilița, Alexeni, Grindu, Sinești, Sfântu Gheorghe, Valea Măcrișului, Balaciu, Roșiori, Maia, Moldoveni, Sărățeni, Drăgoești, Ciocârlia, Borănești;
  • în județul Călăraşi: Budești, Dor Mărunt, Fundulea, Lehliu Gară, Mânăstirea, Frumușani, Vasilați, Plătărești, Ileana, Sohatu, Lupșanu, Sărulești, Șoldanu, Gălbinași, Lehliu, Valea Argovei, Nana, Tămădău Mare, Luica, Belciugatele, Frăsinet, Ulmu, Gurbănești, Nicolae Bălcescu;

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri