Ploile și vijeliile strică planurile celor care vor să meargă la mare. Cod portocaliu emis pentru estul și sud-estul țării

Data actualizării: Data publicării:
plaja goala
Meteorologii au emis noi avertizăride ploi, vijelii și grindină pentru orele următoare. FOTO: Inquam Photos / Alex Nicodim

Ploile și vijeliile se mută în estul și sud-estul țării, anunță meteorologii care au prelungit duminică avertizările cod galben și portocaliu.

Un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată a intrat în vigoare la ora 10.00 și va fi valabil până luni la ora 6.00.

În intervalul menționat, în Maramureș, Transilvania, Moldova, Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei și local la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp.

ploaie cod
Avertizări meteo de ploi. FOTO Meteoromania.ro

Astfel de manifestări vor fi în prima parte a zilei pe arii restrânse și în restul teritoriului.

Meteorologii au emis și un cod portocaliu, de duminică ora 15.00 până luni la ora 3.00.

În Moldova, Dobrogea și estul Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Vor fi intensificări ale vântului (rafale în general de 70...80 km/h), pe arii restrânse vijelii puternice, averse torențiale, descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 35...40 l/mp și izolat peste 50...60 l/mp.

canicula cod
Avertizări meteo de canicula. FOTO. meteoromania.ro

Nu scăpăm nici de caniculă. Azi este în vigoare un cod galben în cea mai mare parte a Moldovei și a Dobrogei, precum și în estul Munteniei, unde local va fi caniculă și disconfort termic ridicat, astfel indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa între 33 și 36 de grade.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri