Val de aer polar în toată țara cu ger, polei și ninsoare. Strat de zăpadă de 8 centimetri în București

Data actualizării: Data publicării:
un barbat da zapada cu lopata in bucuresti
Ninge în București, iar meteorologii anunță că stratul de zăpadă va ajunge la opt centimetri. FOTO: Inquam Photos / George Călin

Un val de aer polar aduce ninsori puternice și viscol. Se circulă greu, în șapte județe din țară, unde este lapoviță și ninsoare. Frigul s-a instalat deja, iar temperaturile sunt mai scăzute decât ar fi normal la începutul lunii decembrie. Ninge și în București, iar meteorologii anunță că stratul de zăpadă va ajunge la opt centimetri.

ACTUALIZARE 14.20. Stratul de zăpadă depus în București până la ora 14:00 era neuniform și măsura în jur de doi centimetri, anunță ANM. Meteorologii au emis o prognoză specială pentru Capitală și spun că până seara va continua să ningă și că stratul de zăpadă va atinge 6...8 cm.

Vântul va sufla slab și moderat, iar temperatura aerului va fi de 0...1 grad.

De joi seară până vineri dimineață, îndeosebi în prima parte a nopții, va mai ninge slab. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de -2...0 grade.  

Știrea inițială.

Peisaj de iarnă în aproape toată țara. Este alertă de lapoviță și ninsori, iar în Moldova si la munte s-a depus strat de zăpadă. Meteorologii anunță că va continua să ningă la munte și în Moldova unde va fi și cel mai frig, iar temperaturile vor coborî sub 0 grade.

În restul țării vor fi precipitații mixte, iar izolat se va depune polei. În plus, vântul va sufla cu putere, iar temperatura resimțită va fi mult mai scăzută, în condițiile în care cu greu se vor depăși astăzi 3 grade.

În următoarele zile, temperaturile nu vor trece de 8 grade. Mâine, ninsorile și lapovița vor începe din regiunile sud-vestice, iar spre seară se vor extinde în sud-estul țării.

La început de weekend vor fi precipitații mixte în centru, vest și sud-est, iar apoi vor rămâne în regiunile intracarpatice. În tot acest timp va continua să ningă la munte.

În Capitală va fi atmosferă de iarnă. Vor fi precipitații mixte și seara vor predomina ninsorile. În termometre nu vor fi mai mult de 2 grade.

Se circulă în condiţii de lapoviţă şi ninsoare în şapte judeţe 

Centrul Infotrafic a transmis joi dimineaţă că se circulă în general pe un carosabil umed, cu precipitaţii sub formă de ploaie, dar sunt semnalate lapoviţă şi ninsoare în zona montană a judeţelor Argeş, Braşov, Buzău, Covasna, Harghita, Prahova şi Vrancea, fără intensificări ale vântului.

Pe arterele rutiere principale, respectiv autostrăzile A1 Bucureşti-Piteşti, A2 Bucureşti - Constanţa, A3 Bucureşti - Ploieşti, DN 1 Ploieşti-Braşov, traficul se desfăşoară pe un carosabil umed, cu precipitaţii sub formă de ploaie, izolat cu lapoviţă şi ninsoare. 

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, joi, o atenţionare nowcasting Cod galben de precipitaţii mixte pentru localităţi din judeţele Brăila, Ialomiţa, Buzău şi Călăraşi. Potrivit meteorologilor, până la ora 13.00, se vor semnala precipitaţii mixte care vor duce la depunere de polei.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri