CTP: Bătălia este între Iohannis și Orban pentru controlul PNL. Președintele are o armă

Data publicării:
BUCURESTI - ALEGERI PREZIDENTIALE 2019 - PNL - REZULTAT FINAL
Klaus Iohannis și Ludovic Orban se luptă pentru controlul PNL, consideră gazetarul Cristian Tudor Popescu. Inquam Photos / Lavinia Cioaca

Odată cu intervenția sa de luni seara, după consultările cu partidele de la Cotroceni, președintele Iohannis ne-a amintit că există: „Sunt și eu aici, să nu uitați!” Asta este, sintetic, ceea ce a spus dl. Iohannis, a comentat la Digi24 gazetarul Cristian Tudor Popescu. El spune că bătălia este de fapt nu între partidele politice, ci este o bătălie între Klaus Iohannis și Ludovic Orban pentru controlul PNL.

„Despre ce se întâmplă cu Camera Deputaților, aici cred că avem o singură ecuație. Nu este vorba de PNL, USR, UDMR. Este vorba de două persoane: președintele Iohannis și Ludovic Orban.

Aceste două persoane nu se simpatizează câtuși de puțin, nu au afinități din punct de vedere uman și asta nu de ieri, altaltăieri, vă pot spune că asta datează chiar din 2014, cât pot eu să documentez, poate chiar și mai devreme. Au fost împreună siliți de politică și acum se pune problema cât de tare va apăsa președintele Iohannis pentru a-l înlătura pe Ludovic Orban, care a părăsit funcția de premier și, din punct de vedere moral și logic, nu ar avea ce pretenții să emită asupra unei alte funcții înalte în stat, din moment ce și-a dat demisia spunând că nu se cramponează de scaun, deci nu se află în poziția să pretindă funcția de la Camera Deputaților”, a arătat gazetarul într-o intervenție la Digi24.

Un prim pas către alegerile anticipate

„Bătălia este între Iohannis și Orban pentru controlul PNL. Asta este ce vedem acum. Și mai spun doar atât: președintele Iohannis are o armă cu care poate să lovească tare, și anume - dacă nu se ajunge la o înțelegere, președintele poate, de pildă, să-l numească pe domnul Ciucă și apoi să lase lucrurile să se întâmple în Parlament. Dacă dl. Ciucă nu va fi confirmat în Parlament, nu va fi votat, asta înseamnă un prim pas către alegerile anticipate, ceea ce nu-și dorește nimeni în clipa de față. Deci, nevotându-l pe Ciucă, să spunem, PNL și USR nu fac decât să-și înrăutățească și mai mult imaginea pe care o au și așa în scădere în ochii electoratului. Deci, după părerea mea, are președintele Iohannis această posibilitate la îndemână, de a presa asupra PNL-ului, pentru că aici este, de fapt, cheia: Iohannis și controlul partidului”, a explicat CTP.

AUR, o palmă dată PNL și USR pentru greșelile făcute

În ceea ce privește AUR, „acel gest de a-i aduce președintelui harta României Mari este un gest absurd în momentul de față, inutil, și nu mai vorbesc de gesturile de dinainte, care sunt greu calificabile, cele cu masca, cu testele și cu școlile! Numai că fiecare astfel de atitudine iresponsabilă, grotescă a acestei formațiuni politice este o palmă pe obrazul celorlalte partide, adică PNL și USR: iată ce au ajuns să voteze oamenii în urma greșelilor față de cetățeni pe care le-au făcut PNL și USR. AUR este - și asta poate este singura lui funcție utilă - un memento, este o reamintire continuă pentru PNL și USR a prostiilor pe care le-au făcut în această toamnă, nu numai în campania electorală”, a conchis gazetarul Cristian Tudor Popescu.

Urmăriți-i comentariile complete în materialul video de mai jos:

Partenerii noștri