CTP, despre ursul „devorat” de AUR: Este aici un delir antioccidental, antieuropean, al acestui partid

Data publicării:
carton cu ursul arthur pe care scrie „noi suntem arthur”
AUR își face capital politic exploatând scandalul ursului Arthur ucis în România, spune CTP Foto: Facebook George Simion

Un scandal răsunător precum cel cu uciderea ursului Arthur de către un prinț din Austria nu avea cum să fie ratat de o formațiune cu discurs populist și naționalist precum AUR. În condițiile în care propaganda anti-vaccin nu pare să mai dea roade, formațiunea s-a reorientat, în dorința de a obține voturi, a arătat gazetarul Cristian Tudor Popescu, vineri seara, în emisiunea „Cap limpede” de la Digi24.

AUR devorează ursul în momentul de față, spune gazetarul Cristian Tudor Popescu. Au luat cadavrul bietului urs și smulg hălci, înghit hălci din el, ca să se-ngrașe în sondaje. Gazetarul a dat câteva citate dintr-o postare preluată și distribuită pe Facebook de George Simion, președintele AUR:

„Ursul Arthur sunt toate industriile, băncile și mințile românești furate de străini. Ca și Arthur, unele erau unice în Europa, erau grase și frumoase. Dar le stăteau lor în cale. (...) Are o semnificație mult mai mare decât pare. (...) Este o parabolă perfectă pentru felul în care s-au petrecut lucrurile în țara noastră, în ultimii 30 de ani”.

„Și dă-i și luptă”, a continuat CTP, folosind celebrul citat din Caragiale pentru a sublinia demagogia personajului.

„În 30 de ani, un complex de inferioritate a dus, împreună cu o mass-media criminală, care a inventat sărbători nesărbătorite de nimeni, care a făcut eroi din infractori și care a redus la tăcere vocile care avertizau asupra demolării structurii de rezistență a economiei și a statului român...privatizarea singura soluție..., inspectorii de la FMI... și așa mai departe”, și-a continuat CTP exemplele din postarea lui George Simion. 

„Deci, este un delir antioccidental aici, antieuropean, al acestui partid”, a conchis gazetarul, subliniind că în momentul în care distribui un asemenea text pe o rețea socială înseamnă că ți-l și asumi. „Iar domnul acesta (George Simion - n.r.) este președintele formațiunii ăsteia, deci este poziția AUR. Aș vrea să văd și eu pe unul care răsare de acolo, iese și spune: nu, domnule, ursul e urs, care a fost omorât și atât”, a spus CTP.

„Este teribil că a fost omorât, e groaznic că a fost omorât acest urs, dar n-are nicio legătură cu ce delirează aici, pe Facebook, domnul Simion. Nu prea mai rentează, nu mai e dever la vaccin și atunci am trecut la urs. Ce să facă domnul de la AUR? Trebuie să-și găsească teme noi”, a explicat Cristian Tudor Popescu.

Citiți și: CTP: Vânătoarea de plăcere să fie interzisă oriunde pe pământ. Este un obicei la fel de ticălos ca sclavia

Partenerii noștri