Video CTP: Mă bate gândul să trec la musulmani

Data actualizării: Data publicării:
muftiul cultului musulman din romania iusuf muurat
Muftiul Cultului Musulman din România, Iusuf Muurat Foto: Facebook Mufltiatul Cultului Musulman din România

„Mă bate gândul să trec la musulmani”, a mărturisit gazetarul Cristian Tudor Popescu, vineri seara, la Digi24.  „Și știți de ce?”, a continuat el anticipând curiozitatea publicului. CTP și-a expus apoi succint argumentele, arătând că este vorba despre implicarea în combaterea pandemiei.

„Pentru că muftiul Iusuf Muurat al musulmanilor din România nu numai că a instituit, împreună cu Muftiatul, obligativitatea certificatului verde ca să intri în lăcașul de cult musulman din România, dar s-a și vaccinat cu două doze și acum anunță public că își face a treia doză”, a explicat CTP.

„Aduce medici la biserică, la geamie, să vorbească credincioșilor”, a continuat gazetarul. „Și a pronunțat acea frază pe care am așteptat-o de la Patriarhul ortodoxiei române, Daniel, o aștept de un an de zile: Vaccinul e de la Dumnezeu! N-a spus-o Patriarhul, nici nu ne-a anunțat că s-a vaccinat, în vreme ce muftiul Murat Iusuf a spus: Vaccinul e o minune de la Dumnezeu”, a punctat CTP. 

Cristian Tudor Popescu a criticat în numeroase ocazii atitudinea BOR în legătură cu pandemia și vaccinarea și mai ales derapajele unor înalți prelați, cum ar fi ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului.

Citiți și: CTP: Ținta investigației Recorder este opacitatea Bisericii, nu știm ce face cu banii primiți de la stat

Muftiatul Cultului Musulman în România a anunțat la 25 octombrie că se conformează noilor reglementări și accesul în incinta instituției este permis doar persoanelor cu certificat verde.

De asemenea, pe pagina de Facebook a Muftiatului au fost publicate îndemnuri la vaccinare. „Vaccinul este în acest moment cea mai eficientă armă pentru a lupta împotriva pandemiei de COVID-19. Eu am ales să fac acum a treia doză pentru că am încredere în medici, în știință, în oamenii care au competența de a transmite mesaje referitoare la această problemă. Este de datoria noastră, a fiecărui individ, indiferent de credința sau de limba vorbită, să luptăm împotriva acestei pandemii. Sănătatea, atât cea personală, cât și a întregii societăți în care trăim, este cel mai de preț dar lăsat de către Bunul Creator. Vă îndemn pe toți să faceți același lucru pentru că doar așa vă protejați pe voi și pe cei dragi și doar așa vom redobândi normalitatea de dinainte de pandemie”, a transmis muftiul Muurat Iusuf.

În iulie, după ce fostul vicepremier Dan Barna spunea că va propune în ședința de guvern un parteneriat cu Biserica Ortodoxă Română pentru campania de vaccinare, Patriarhia Română i-a atras atenția oficialului că în România există 18 culte religioase și că BOR și-a afirmat deja „de nenumăreate ori” poziţia „favorabilă”, „firească” şi „clară” faţă de actul vaccinării.

Partenerii noștri