Sari la conținut

„Un selfie pe șpagă”

„Nu pot să văd în așa ceva decât un lucru foarte românesc: arată ca un selfie pe șpagă. La ce altceva m-aș putea gândi, când - spre stupoarea mea - ambasadorul Statelor Unite la București, în campanie electorală, acest domn Zgonea este în conflict cu propriul partid, nu mai are partid și poate pierde acest scaun de la Camera Deputaților?”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Mai face niște vorbiri, niște comunicate, domnul Klemm atunci când exprimă poziţia ambasadei faţă de evenimente politice, sociale din România, dar ca să apară alături de un politician, în asemenea circumstanţe, cred că este o premieră în istoria politico-diplomatică a relaţiilor româno-americane la Bucureşti”, a precizat jurnalistul.

„Deci domnului Zgonea - nu ştiu acum or fi vorbind în engleză, că aş fi fost foarte curios cu această ocazie să aud engleza domnului Zgonea - dânsului îi mai lipsea ciocanul acela, barosul cu care intenţiona să spargă zidul Casei Poporului alături de Roger Waters când a fost concertul la Bucureşti. Acest comportament al ambasadorului american, după părerea mea, încalcă toate uzanţele politice şi democratice. Este inexplicabil pentru mine”, a mai spus jurnalistul, într-o intervenție telefonică la Digi24.

Întrebat dacă după această conferință comună Valeriu Zgonea ar putea să păstreze șefia Camerei Deputaților, Cristian Tudor Popescu a răspuns negativ. „Nici măcar. O să cadă pe spate Dragnea pentru că a venit domnul Klemm şi s-a afişat cu domnul Zgonea? Puţin îi pasă lui Dragnea, are socotelile lui interne aici”, a menționat el.

„Nu ştiu de ce nu s-a aflat acolo preşedintele Klaus Iohannis, nu cunosc răspunsul. Dar domnul Zgonea este un personaj care nu are nicio treabă, nicio putere, nicio cădere în legătură cu pogonul de probleme importante pe care le-a enumerat domnul ambasador Klemm. Din poziţia aceea de preşedinte într-un picior al Camerei Deputaţilor, domnul Zgonea nu poate să rezolve nimic, să contribuie cu nimic la problemele legate de parteneriatul strategic, de legea conducerii întreprinderilor, tot ceea ce a enunţat domnul Klemm”, a răspuns Cristian Tudor Popescu la întrebarea dacă nu ar fi un semnal strategic la nivel înalt, în condițiile în care, la ceremonia de la Deveselu, președintele Camerei Deputaților a fost cel mai înalt reprezentant al statului român.

În continuare, în fața faptului că Valeriu Zgonea ar putea să blocheze punerea pe ordinea de zi a Camerei Deputaților a unor proiecte de legi controversate, jurnalistul a spus că „nu poate să facă domnul Zgonea ce doreşte din poziţia de... Dar nu despre asta e vorba.”

„E vorba despre faptul că domnul Klemm a făcut această discriminare. În fond, ne aflăm în faţa unei discriminări. A ales un politician, aflat într-o conjunctură cât se poate de specială în momentul de faţă, să iasă cu el în conferinţă de presă. Nu se justifică, după părerea mea, sub nicio formă”, a precizat Cristian Tudor Popescu.