Sari la conținut

Anchetă la un liceu din Ploieşti

O elevă de clasa a 10-a din Ploiești îl acuză pe unul din profesorii de sport din școală că a umilit-o în public, de faţă cu colegii ei. Fata susţine că profesorul i-a luat telefonul mobil și i-a cerut să îngenuncheze dacă vrea să-l primească înapoi. Profesorul se apără și spune că adolescenta folosea telefonul în timpul orei și că la terminarea cursului i-a dat telefonul mobil înapoi fara sa o oblige la ceva. Inspectoratul Şcolar Prahova a deschis o anchetă după ce părinţii fetei au depus o plângere la direcţiunea scolii. 

Tatăl fetei a depus o sesizare la conducerea scolii în care îl acuză pe profesorul de sport că i-a luat mobilul fiicei sale și a pus-o să îngenuncheze dacă îl vrea înapoi. În declaraţie, bărbatul mai sustine ca fiica lui a fost ameninţată că va fi trasă de păr dacă nu respectă Decizia. Profesorul de sport care este suplinitor la Liceul Economic "Virgil Madgearu" din Ploieşti se apără și spune că eleva folosea telefonul în timpul orei, deşi acest lucru este interzis.

"Dacă îl surprinzi pe elev cu telefonul în timpul orei îi iei telefonul, îl pui să facă proces verbal, o sumedenie întreagă de lucruri. Bineînţeles că nu mi se pare ok să stau să completez acte să răspund pentru telefon. L-am surprins pe elev, sau pe elevă, că a fost caz şi de elev şi de elevă. L-am pus pe biroul meu, pe catedra respectivă. La sfârşitul orei, mi-a promis şi am pus-o să îmi promită că nu mai vorbeşte la el şi i-am dat telefonul",  Ştefan Petre - profesor de sport Liceul Economic "Virgil Madgearu" Ploieşti.

Conducerea liceului a început o anchetă împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Prahova. În cazul în care acuzaţiile se adeveresc, profesorul de sport poate fi sancţionat cu diminuarea salariului sau chiar cu desfacerea contractului de muncă.

"Depinde şi de gravitatea acestui act şi de veridicitatea celor scrise în presă. Noi trebuie să audiem toate părţile şi după aceea vom hotărî în Consiliul de Administraţie sancţiunea care trebuie luată", Mircea Vişan - director adjunct Liceul Economic "Virgil Madgearu", Ploieşti.

Deocamdată Inspectoratul Şolar nu poate să ia nicio măsură.

" Urmează mâine să se constituie comisia de anchetă din partea şcolii şi abia după ce vor face ei propria lor anchetă vom face noi recomandările în condiţiile în care comisia va găsi nişte lucruri care nu sunt în conformitate cu observaţiile colegior mei care au fost acolo", Aurel Graur - purtător de cuvânt ISJ Prahova.

Profesorul are doar 2 ani de când predă, iar la Liceul Economic "Virgil Madgearu" a ajuns de doar 3 săptămâni, astfel că nici elevii, dar nici colegii sau conducerea şcolii nu au avut timp să îl cunoască prea bine.

Reporter: Sorin Secli
Operator: Mihai Stan