Sari la conținut
News Alert

Derby bănăţean pe semicerc

SCM Poli şi-a consolidat lotul în prim sezon handbalistic. Timişorenii şi-au asigurat serviciile interului dreapta Ionuţ Uruianu, care va îmbrăca tricoul alb-violet până la finalul acestui sezon. Uruianu are 20 de ani şi este produs al Centrului Naţional de Excelenţă de la Sighişoara. La nivelul seniorilor a mai evoluat în eşalonul secund, pentru Ştiinţa Municipal Bacău, iar la naţionala de tineret este coleg cu pivotul timişorenilor, Leonard Ştefan.

Pero Milosevic nu se va putea baza pe Uruianu la derby-ul regional cu Reşiţa, pentru că interul se recuperează după o accidentare. Tehnicianul timişorenilor a organizat însă sesiuni de antrenamente inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică, pentru a-i ţine în priză pe elevii săi pentru cele două meciuri importante din această săptămână.

După derby-ul de miercuri contra Reşiţei, pe alb-violeţi îi aşteaptă prima manşă a dublei cu RK Ribnica, din Cupa EHF. Până la jocul cu slovenii, timişorenii sunt concentraţi asupra confruntării de la Reşiţa, acolo unde alb-violeţii speră să spargă gheaţa şi să obţină toate punctele.

„Ştim că va fi dificil, chiar dacă Reşiţa trece printr-o perioadă grea din punct de vedere financial. Ştim cum e, am fost şi noi în situaţia lor. Noi vrem să cârştigăm, parcă nu s-a întâmplat niciodată la Reşiţa, avem doar un egal; deci sper să fie o premieră", a spus căpitanul Politehnicii, Cristian Fenici.

HC Adrian Petrea Reşiţa - SCM Poli se joacă miercuri, de la ora 16:00. Cele două grupări se vor întâlni şi în optimile de finală ale Cupei României, într-un meci care se va desfăşura într-o singură manşă, la Timişoara, în luna decembrie.