Accident grav la trecerea de cale ferată

Data publicării:
ACCIDENT TREN

Accidentul s-a produs în jurul orei 7:00. Vizibilitatea în zonă era diminuată de ceaţa densă, însă semnalele luminoase şi acustice de la trecerea de cale ferată erau în funcţiune. Vehiculul a fost proiectat la aproximativ opt metri distanţă de locul impactului, iar unul dintre ocupanţi a fost aruncat din maşină de forţa loviturii.

"Ne-am deplasat imediat a faţa locului, cu trei echipaje SMURD, o ambulanţă SAJ, un echipaj pentru descarcerare şi un echipaj cu apă şi spumă. În urma accidentului, trei persoane au decedat, o altă persoană a suferit răni grave", spune cpt. Ciprian Sfreja, purtător de cuvânt ISU Braşov.

Singurul supravieţuitor al accidentului, un bărbat de 48 de ani, a ajuns la spital cu lovituri puternice la cap şi torace. Este conştient, însă a rămas sub îngrijirea medicilor de la secţia de Terapie Intensivă. Circulaţia rutieră a fost oprită în zonă timp de o oră, iar circulaţia feroviară timp de o oră şi jumătate.

"Conducătorul autoturismului nu a respectat semnificaţia indicatoarelor acustice şi optice la trecerea la nivel cu calea ferată, nu a oprit şi autoturismul condus de el a fost lovit de un tren de persoane, care circula în această zonă", spune cms. şef Liviu Naghi, purtător de cuvânt IPJ Braşov.

Trecerea de cale ferată la care s-a petrecut accidentul nu are bariere, dar este asigurată cu instalaţii luminoase şi sonore de avertizare.

Din octombrie 2010, cel puţin trei accidente rutiere grave s-au petrecut aici, la intersecţia între drumul judeţean 112A şi calea ferată Zărneşti - Braşov. Două persoane au murit şi zece au fost grav rănite, după ce vehiculele în care circulau au fost lovite de tren.

Poliţiştii încearcă să stabilească cu precizie, sub coordonarea unui procuror, în ce condiţii s-a petrecut accidentul de pe calea ferată Braşov - Zărneşti.

Reporter: Claudiu Loghin
Operator: Zoltan Munteanu Racz

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri