Activitatea Consiliului Local riscă să fie blocată 

Data publicării:
MACEDONSCHI CONSILIU LOCAL

"Ca urmare efectul este că nu putem să avem şedinţă de comisii, inclusiv comisie economică. Cu alte cuvinte, singurele activităţi pe care le putem avea la consiliul local sunt şedinţele extraordinare de consiliu şi nu şedinţe ordinare ce presupun anterior întrunirea comisiilor şi dezbaterea proiectelro de hotărâri în comisii", afirmă Cătălin Leonte, şeful Comisiei pentru buget, finanţe, investiţii din cadrul Consiliului Local Braşov.

În 13 septembrie, magistraţii Tribunalului Brașov au decis și suspendarea hotărârii Consiliului Local Braşov, prin care s-au stabilit comisiile. Instanța dispune și integrarea lui Christian Macedonschi într-o comisie. În acest context, activitatea Consiliului Local este blocată  și nicio hotărâre nu va putea fi adoptată până când problema nu va fi rezolvată sau o instanță nu va admite un recurs al Consiliului Local.

Cu alte cuvinte, niciun material pe ordinea de zi nu poate fi votat, pentru că nu poate exista un aviz al comisiilor de specialitate, anulate de instanță. Christian Macedonschi susţine că nu şi-a propus să blochez activitatea Consiliului Local, dar, în contextul în care a văzut că nu există o opoziție fără argumente logice şi legale, a considerat firesc să îşi apere dreptul de a lucra în intersul cetățenilor, care l-au votat. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri