Sari la conținut

Din tabără direct la spital

Inspectorii au facut un control la pensiunile unde au fost cazaţi copiii pentru a vedea dacă s-au îmbolnăvit după ce au mâncat în tabără.

Și inspectorii de la Direcția Sanitar-Veterinară au făcut un control la pensiune.

" În mom de față descoperim proceduri nerespectate, faptul că nu se dezinfectează corespunzător vesela, ouăle și depozitarea suferă, cu toate că agentul economic se aștepta să venim, vedem că încă este o pregătire ", susţine Sorin Susanu - director CRPC Braşov.

Inspectorii OPC spun că organizatorii ar fi trebuit să-i notifice în legatură cu faptul că vor aduce copiii la pensiunea de la Moieciu. Reprezentanţii taberei spun că tot grupul a mâncat același lucru, dar doar 7 copii au acuzat dureri în zona abdominală, vărsături și stări de febră.

" Au simptome diferite, unul este cu vărsături, iar celălalt este cu frebră care i-a și trecut pana dimineața. Au avut dureri abdominale", spune organizatorul taberei. 

În cazul în care se va dovedi că mâncarea consumată la pensiune le-a provocat copiilor îmbolnăvirea, patronii pensiunii riscă o amendă de până la 30.000 de lei sau sistarea activității.