Identificaţi prin codul de bare

Data publicării:
CODURI DE BARE

Brăţările cu coduri de bare le vor uşura foarte mult munca medicilor şi asistentelor. Pe brăţări vor fi înregistrate tot ceea ce ţine de pacient, consum de materiale, analize de laborator sau radiografii.

Datele, ce vor fi stocate în sistemul electronic, vor ajuta conducerea spitalului şi din punct de vedere administrativ. Aceasta va ţine evidenţa consumului de materiale, achiziţii, fluxului de medicamente sau de alimente.  În plus, brăţările cu coduri de bare vor ţine loc şi de fişe medicale, astfel că asistentele nu vor mai fi nevoite să completeze topuri de hârtii.

Medicii abia aşteaptă implementarea noului sistem, mai ales după ce au văzut ce succes are în alte şase spitale din ţară, unde deja funcţionează.

Deocamdată, reprezentanţii Spitalului de Pediatrie caută o firmă care să poată oferi pachetul informatic şi de software necesar pentru citirea acestor brăţări. Investiţia în această platformă de e-sănătate este estimată la 1,1 milioane lei, iar finanţarea este asigurată din fonduri europene. Sistemul va fi implementat cel târziu în primăvara viitoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri