Sari la conținut

 Incendiu în apropiere de DN1

Imaginile au fost surprinse de un telespectator Digi24 aflat în trafic pe Drumul Naţional 1, între Codlea şi Braşov. Un incendiu violent a izbucnit chiar lângă şosea, iar fumul dens s-a putut observa de la kilomteri distanţă.

Două autospeciale de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din Codlea au fost mobilizate în zonă. În total, şase pompieri voluntari au încercat să stingă incendiul, care risca să se extindă pe o suprafaţă şi mai mare.

Pompierii nu pot spune deocamdata de la ce a izbucnit incendiul. Cauzele sunt fie arderile de miriste necontrolate, fie tempreaturile foarte ridicate, care dus la autoaprinderea paielor.

" Mai există focare de incendiu? Dacă vă uitaţi pe câmp încolo se vede, o să mergem să le lichidăm şi pe cele din spate. Cât durează să lichidaţi un asemenea incendiu de obicei? Contează de suprafaţă, de vânt, mulţi factori intervin. În cât timp ati lichidat acest incendiu? Deci acest incendiu cam o oră jumate, partea asta şi mai avem în partea cealaltă ", spune Ioan Miriţă - voluntar SVSU Codlea. 

Persoanele suprinse că dau vegetaţiei uscată de pe câmp fara sa supravegheze , riscă amenzi cuprinse între 3.000 şi 6.000 de lei.