Înghesuială pentru subvenţii la APIA Braşov

Data publicării:
SUBVENTII APIA

Pentru a evita certurile între cei aflaţi la coadă conducerea APIA Braşov le-a distribuit bonuri cu numere de ordine. La ora 10:00 erau deja la coadă mai bine de 80 de persoane.

Printre cei care au venit astăzi pentru a-şi depune cererea este şi Nicoleta Mânjină din Moieciu de Sus. Femeia are 130 de oi şi a venit a doua oară la APIA, în speranţa că va reuşi să-şi depună dosarul.

"Este a doua oară când vin. Este greu că noi avem animale şi dacă plecăm de dimineaţa şi ne mai întoarcem seara animalele stau nemâncate în ziua aia", ne spune Nicoleta Mânjină.

Doar cei care au venit de la primele ore ale dimineţii au reuşit să intre printre primii în biroul inspectorilor pentru verificarea dosarului.

Chiar dacă au avut la dispoziţie o lună să-şi depună cererile, fermierii au lăsat totul pe ultima sută de metri pentru că au fost ocupaţi cu treburile gospodăriei sau la câmp.

Este primul an când se acordă subvenţie pentru oaia şi capra devaforizată iar în judeţul Braşov sunt peste 1.100 de beneficiari, care au un efectiv cuprins între 50 şi 300 de animale. Angajaţii APIA vor rămâne la muncă până vor prelua cererile tuturor fermierilor.

La nivel naţional plafonul maxim, alocat pentru această subvenţie, este de 6,7 milioane euro, iar cuantumul maxim este de 6,5 euro de animal.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri