Sari la conținut

Lausanne va fi oraşul-gazdă a Jocurilor Olimpice de Iarnă pentru Tineret din 2020 

Vestea a venit în jurul orei 13:00. În capitala Malaeziei se hotărâse deja că Lausanne va fi gazda Jocurilor Olimpice din 2020. Prezent în sala de conferinţe a Primăriei Braşov, de unde a urmărit în direct întreaga ceremonie de desemnare a oraşului câştigător, primarul George Scripcaru nu s-a ferit să îşi arate dezamăgirea. Ştie prea bine ce a tras Braşovul în jos în această luptă.

"Pe noi cred că ne-a dezavantajat un lucru: toţi şi-au pus întrebarea cum ajung ei de la Bucureşti la Braşov. Asta este eterna şi veşnica problemă", a precizat primarul George Scripcaru.

Cu toate astea, Braşovul are marele merit de a fi ajuns atât de departe.

"Este o dezamăgire destul de mare, ţinând cont de faptul că am muncit foarte mult şi consider că parcursul pe care l-a avut Braşovul împreună cu localităţile învecinate, Râşnov, Predeal şi Cheile Grădiştei, este un parcurs bun", spune Adrian Veştea - primarul oraşului Râşnov, membru al delegaţiei la Kuala Lumpur.

Sentimentul este împărtăşit de proprietarii de localuri, pensiuni şi terase din Braşov care ştiu mai bine ca nimeni ce încasări aduc astfel de evenimente.

"Cresc veniturile cu cel puţin 30-40% în fiecare zi, sigur că aglomeraţia mare este aproape de punctele unde au loc concursurile sportive", spune Horia Huluban - proprietar de terase.

"O asemenea competiţie trebuie să ai şi infrastructură pentru a o organiza", spune un brașovean.

Orașul Lausanne și-a propus să cheltuie 40 de milioane de dolari cu organizarea Jocurilor de Iarna pentru Tineret. Argumentul considerat de unii decisiv a fost transmis și în clipul de prezentare: orașul se află într-o țară unde totul merge cu precizia unui ceas elvețian.

Reporter: Sorina Secelean
Operator: Răzvan Rădache