Pregătiri pentru crosul Casiopeea. Fosta gimnastă Corina Ungureanu susţine lupta împotriva cancerului la sân

Data publicării:
CASIOPEEA

Este al patrulea an când se organizează un astfel de eveniment în sprijinul femeilor bolnave de cancer la sân. Sub sloganul "Învingătorii poartă roz", Crosul Casiopeea Braşov aduce împreună luptătorii împotriva cancerului la sân, cu supravieţuitorii ei.

"E un prilej de a ne întâlni..foarte multe dintre persoanele care au luptat şi au învins, auzind de prezenţa acestui cros în Braşov, vin împreuna cu famiile, cu prietenii", spune Marina Derşidan - voluntar Asociaţia Casiopeea.

Un alt obiectiv al Marşului şi Crosului Casiopeea vizează prevenţia şi informarea publicului cu privire la depistarea cancerului la sân.

"Fiecare participant va primi un voucher de la o clinică parteneră în acest cros şi voucher-ul va însemna că omul poate să meargă să îşi facă fie o ecografie mamară, fie o ecografie abdominală, fie un consult la un medic specialist de medicină internă", a precizat Olga Spiridon - preşedinte Asociaţia Glasul Prieteniei.

Adulţii înscrişi în concursul de sâmbătă vor plăti o taxă de 40 de lei, adolescenţii 15 lei, iar pentru copii, taxa de participare este de 5 lei. Din taxa de participare se cumpără proteze mamare pentru femeile care au suferit operaţii la sân. La evenimentul de anul trecut au fost prezenţi peste 300 de oameni. Ediţia din 2014 a Marşului şi Crosului Casiopeea de la Braşov a reuşit să strângă fonduri pentru 50 de proteze mamare.

Reporter: Mădălina Zamfir
Operator: Zoltan Racz

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri