Prevenţie pentru copiii din şcoli

Data publicării:
PETARDE

Acţiunea poliţiei din Braşov a început la o clasă gimnazială de la Colegiul Naţional Emil Racoviţă. Poliţiştii le-au explicat copiilor că în această perioadă trebuie să fie extrem de atenţi şi să aibă grijă să nu folosească petarde sau alte materiale care îi pot răni grav.

"Azi de la poliţişti am învăţat că nu este bine să cumpărăm artificii dacă avem mai puţin de 16 ani, nici petarde. Sunt periculoase şi e mai bine să nu le folosim", a spus unul dintre şcolari.

"Am învăţat că nu este bine să folosim petarde, deoarece există riscul de a rămâne cu urme pe orice parte a corpului, şi că nici atunci când este trecut de 16 ani nu e bine să folosim", a mai adăugat un alt elev.

"În această săptămână desfăşurăm activităţi în toate şcolile din judeţul Braşov. Scopul nostru este ca elevii să cunoască legislaţia în domeniu cu privire la folosirea articolelor pirotehnice", a declarat Liuviu Naghi, purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov.

Conform legii, numai persoanele peste 16 ani au voie să cumpere şi să folosească petarde sau artificii iar comercializarea lor se face doar de către persoanele autorizate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri