Sari la conținut

Şapte maşini tamponate într-un accident în centrul Braşovului 

Martorii și șoferii implicați în carambol povestesc cum șoferul vinovat a ieșit de pe o stradă din zona spitalului județean și a intrat într-o mașină care era pe banda a doua, pe sensul de mers dinspre București. A izbit-o de două ori, iar apoi a plecat mai departe. Nu a apucat să meargă prea mult. Câteva sute de metri mai încolo, din cauza vitezei excesive a lovit o alta mașină care se afla pe banda a treia. A răsucit-o, astfel că autoturismul lovit a fost proiectat în alte trei mașini aflate în parcare. Șoferul grăbit nu s-a oprit însă aici. Imediat a lovit și o a treia mașină aflata în trafic.

" Avea viteză că am văzut că și sus la Județean a lovit pe cineva și de acolo a venit în viteză și m-a târât pe mine ", spune unul dintre şoferii autoturismelor implicate in accident. 

" Mașina mea era parcată pe locul doi în față la bancă și este avariată și în față și în spate. Mașina a ajuns până în peretele băncii ", susţine un alt şofer. 

Din fericire însă, nimeni implicat în accident nu a fost rănit grav. Patru persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, printre care și un pieton care se afla în dreptul mașinilor parcate pe trotuar. Toate acestea i se impută medicului care a provocat accidentul.

" Conducătorul auto care se afla sub influența băuturilor alcoolice a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice pentru a i se stabili alcoolemia ", a declarat Liviu Naghi - purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov. 

Inițial, etilotestul a arătat o alcoolemie de 1,27 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul este medic pensionar, dar care profesează încă la un spital privat din oraș. El este însă cunoscut cu antecedente la volan.

Șoferul vinovat avea asigurare RCA, însă pagubele produse de el sunt însemnate. Medicul s-a ferit să dea declaraţii despre accident.