Şcoli închise şi studenţi absenţi la examene

Data publicării:
SCOLI INCHISE BETA

La Universitatea Transilvania aproape jumătate din studenţi sunt din alte judeţe. De astăzi toţi ar fi trebuit să fie în Braşov pentru că a început sesiunea însă din cauza vremii nefavorabile, studenţii din judeţele afectate care au plecat acasă nu au mai reuşit să se întoarcă. Este şi cazul unui student în anul IV la Facultatea de Mecanică, care este blocat în comuna Chişcani din Brăila unde a plecat la începutul săptămânii trecute.

"Nu putem circula, nu putem ajunge nici măcar în oraş, din cauză că nu au deszăpezit, nu au făcut nimic. Nu te poţi deplasa absolut deloc cu maşina", a spus Traian Dincă, studentul din Brăila. 

"Spre sfârşitul săptămânii în funcţie de solicitările studenţilor care nu au putut să vină din aceste condiţii vom lua o decizie referitoare la examenele pe care pot să le susţină într-o altă dată decât cea planificată iniţial", a spus  Liliana Rogozea - prorector cu relaţiile publice Universitatea Transilvania Braşov

În învăţământul preuniversitar s-a luat decizia suspendării cursurilor. Au fost însă excepţii şi asta din cauză că părinţii le-au cerut directorilor să le primească totuşi copiii.

"Ieri după-amiază am fost sunată de către părinţi din toate clasele, din toate grupele, şi au fost părinţi dintre cei care m-au contactat şi au spus că nu au ce să facă cu copiii şi atunci am zis că, ce să facă, să vină şi să găsească grădiniţa închisă. Nu sunt mulţi sunt 25", a spus  Liliana Bunghez, director Grădiniţa nr. 14 Braşov.

De marţi însă cursurile vor fi reluate în toate unităţile şcolare din judeţ. Potrivit deciziei luată de Ministerul Educaţiei, cursurile ce trebuiau susuţinute astăzi vor fi recuperate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri